Det är lördagseftermiddag och jag är lite lätt allmänt superglad. Tillfreds, liksom. Jag har fina dagar bakom mig, och halva helgen framför mig.

Igår morse började jag och en kompis med en frukost på Cafe Rival på Mariatorget. De har några riktigt bra alternativ och hälsofrukosten var alldeles perfekt inför Crosstraining-passet på Rosa skrot lite senare.

20130105-164233.jpg
Mums med yoghurt med hallon, latte, ägg och grovt bröd med skinka och ost. Eller förresten, jag gillar inte riktigt sånt där beskt bröd – det byter jag ut nästa gång.

Sen gick jag hem och dagen var alldeles särdeles vacker. Det andas vår i luften, och även om vintern egentligen just är i sin början så är det en skön känsla att det är på väg att bli ljusare och att vi har fina årstider framför oss. För min del får det gärna vara mycket vinter kvar, mer snö och kyla är välkommet – men några sådana här dagar för att känna hopp och liv och vår är ändå bra för själen.

20130105-164348.jpg

Självklart är jag extra positiv för att vi faktiskt är (nästan helt) friska alla fyra. Lite småsnörvel hos barn får man ju räkna med hela vinterhalvåret, men pigga och så är vi alla. Jag köpte lite extra vitaminer för nu vågar vi inte göra annat än hjälpa till så gott det går vad gäller att boosta immunförsvaret. Äkta vara i form av av ett helt gäng röda paprikor (Stella älskar) har vi redan bunkrat med.

20130105-164413.jpg
OPI-nagellack ”Suzy and the dusseldorfs”

Resten av dagen igår jobbade jag på hemma och hade riktigt bra flow. Några timmars flex blev det, men jag tror att det kommer bli alldeles för lätt att skrapa ihop de timmarna i januari om man säger så, på måndag blir det ”rakt in hårblåsen” som min kompis och kollega uttryckte det.

På kvällen missade jag Lofsans gladiatorpremiär på sportbaren Stars & Stripes, där hon dragit ihop delar av sin fanclub för att se programmet på storskärm. Kul initiativ! Tjejer,  nästa gång hakar jag!
Anledningen att jag missade var dock en annan ytterst trevlig grej. Vi fick äntligen ihop en middag med min kusin med familj, som vi verkligen gillar och som vi inte träffat på ett helt år. Oerhört trevligt och kul! Svårt att bjuda duktiga gourmander på middag men visst var det gott med löjrom, hjort, jordärtskockor, frukt och choklad som goda råvaror i rätterna tre.
En extra rolig bonus var att Stella och deras barn som är (snart) 5 och 7 klickade totalt och lekte enormt bra hela kvällen under höga skratt.

Efter att de åkt så kollade vi på Gladiatorerna på play, och oj vilken bedrift hon gjorde, Lovisa! Riktigt roligt att kommentatorn efterlyste mer pannben någonstans där i mitten – för är det något den tjejen kan bjuda på (förutom styrka och snabbhet) så är det pannben. Heja Lovisa, blir grymt kul att se fortsättningen!
Lite fånigt egentligen att jag tycker programmet är så mycket roligare nu än när det sist gick för rätt många år sedan – men jag har nog trott att det varit mer fejk/uppgjort, och nu förstår jag att det verkligen är grymma utmanare och gladiatorer med tävlingssinne till max som levererar i de där roliga och enormt tuffa momenten.

I förmiddags träffade vi sedan upp ett par kompisar på SATS Sickla för ett tufft helkroppspass (med, såklart, redan full träningsvärk sedan gårdagen) med barnen på MiniSats.

20130105-164423.jpg
Synkroniserad TRX avslutade passet.

På det påfyllning av proteiner genom bästa äkta vara – räkor på Erssons. Jag har sagt det för och jag säger det igen – deras räkmacka är fantastisk. Massor med färska räkor, en liten grov brödbit i botten och lite ägg och majonäs. Nomnomnom.

20130105-164431.jpg

Så att jag är lite smått lyrisk är kanske inte så konstigt?

För denna lördagseftermiddag fortlöper med lite vila i omgångar för de vuxna, kompislek för Stella här hemma (inte ett ljud från hennes rum på en timme, leker SÅ bra hon och V) och allmänt häng med Max. Snart iväg för middag hos vännerna i grannhuset.

Såhär positiv vågar jag inte vara på Facebook, för där irriterar det tydligen – men i min blogg vågar och vill jag så… 😉

Ha en skön lördag alla, och till er som fortfarande är sjuka – det enda som är bra med det är att ha vett att uppskatta friska dagar när de kommer (för det gör de). Hang in there!