Rosa Skrot och Crosstraining med Lofsan

Idag fick jag äntligen kolla in det nyaste (?) gymmet i stan, Rosa skrot – ett gym nichat för tjejer, med en vision att sticka ut från mängden. Och det kan jag ju konstatera efter mitt besök idag att det verkligen gör. När man kommer in i receptionen ser man det ni ser på bilden nedan – receptionsdisk, schyssta möbler och heltäckningsmatta (!). Cozy.

20130104-123925.jpg

I omklädningsrummet finns denna härliga vägg där man gör iordning sig efteråt. Inte bara snygg utan också med det lilla extra – handdukar att låna, tops och sånt, och duschcreme (den där fina Philosophy-inspirerade serien från Åhlens). Golven i gymmet är knallrosa, gulddetaljer överallt. Snyggt.

20130104-123940.jpg
Stockholms mest fotade gym-speglar?

Tjejerna på Rosa Skrot är av typen som gillar att svettas. Nåt sånt här.

20130104-123948.jpg

…vilket inte är så konstigt eftersom det finns grymma PTs där. Lovisa (bäst jag skriver Lofsan så ni inte blir förvirrade) och Anna, t.ex. Idag var det Lofsan som körde ett crosstrainingpass med oss. Hennes specialitet! Jag har saknat att träna för Lofsan och få den där lilla extra kicken, så när tillfälle gavs att köra detta pass som bara innehöll 12 personer så var det läge. Det är så himla bra att få tekniktips, någon som ser en (och okej då, gör att man tar i lite extra också 😉 ). Jag påmindes flera gånger om att aktivera core även i lyft (som t.ex axelpress) – det måste jag tänka på! Och gjorde nog i slutet av passet ändå? Snabb förbättring. 🙂

Förutom att passet var allmänt tufft så kändes det ju såklart att jag haft en lång viloperiod under december. När pulsen började trappas upp märkte jag att uthålligheten inte är vad den varit (men snart ska bli igen). T.ex fick jag ta några nödpauser under kettlebell-svingarna (gick dock bättre när jag bytte ner mig i vikt från 14 kg till 8…) (och hon klagade inte på tekniken, bra, men snart ska jag filma och skicka till coachen tänkte jag), och saxhoppen på bräda blev snart utfall från bräda. Ajja. Jag ska köra passet igen, för det var riktigt bra och kul – och då kan jag ju se förbättring, visst?

20130104-123957.jpg

Upplägget var att vi hade 6 olika stationer. Vi körde två varv – på första varvet körde man varje station i 60 sek, vila 15 sek, jobba 45 sek, vila 15 sek, jobba 30 sek, vila 15 sek – och sedan vidare till nästa station. Andra varvet körde man 60 sek på varje station, och därefter kördes ett varv två på 45 sek och ett tredje på 30 sek – med samma vila som ovan. Med andra ord totalt 2*60+45+30 sek på varje station.

Stationer:

  • Marklyft – biceps – axel i en rörelse med skivstång
  • Sneda utfall bakåt (se här) ihop med lyft av viktplatta samtidigt som man går ut. (svår övning, mina höftstabilisatorer är inte så starka/stabila så jag fick kämpa rejält med tekniken – bra funktionell övning, denna ska jag lägga på minnet!)
  • Kettlebellsving
  • Utfall bakåt (djupt!)) med en kettlebell som får byta hand under benet
  • Planka på hantlar med hantelrodd, hoppa upp och gör en axelpress (manmaker med lyft typ)
  • Saxhopp från stepbräda (ja från, tyngd på frambenet, inte börja med bakbenet)

Det var det! Tack för ett bra pass Lofsan, och fint sällskap (och god proteinbar som behövdes väl efter passet) Jenni!