Tweeniekväll i svennebananland

Besök av en 6-åring och en 9-åring, vilket gav en riktig inblick i livet med tweenies. Våra barn är så små så de somnar i vanlig tid på fredagskvällarna (dvs runt 19.30), så våra fredagar är snarare god mat vid köksbordet och mycket surr, eller softa i soffan framför en film. Ikväll fick jag således en inblick i det där med vad konceptet fredagsmys innebär, och hur en äkta familje-fredagskväll ser ut i svennebananland. Tacos klockan 17.30 på fredagarna som vi kör ibland landar långt ifrån högsta division i gengren, kan jag säga.

Så. Göra pizza, varje person med väldigt bestämda men entusiastiska åsikter om vad de vill ha på just sin pizza. (Dagens glädje förresten – Stella käkade glatt en hel tortilla-pizza OCH hade på salami, parmaskinka, tomater, ananas och vanlig skinka – fattar ni? Flera nya ingredienser och bara glada miner! Vilken grej!)
Landa i soffan efter att ha ätit middag ihop, redan långt före sju. Spela iphone-spel (Arvid och jag tävlade i Bike Race. Jag måste smygträna nu när han lagt sig så jag kan klå honom imorgon). Duka upp med ett par sorters chips (äter aldrig!) och dip och massa annat. Titta på Wild Kids. Titta på Gladiatorerna.

Lägga sig tidigare än på vardagarna.

20130301-215045.jpg
Förutsägbart men ack så charmigt. Fina ungar!