Om vänner och vänners barn

Något som slår mig när vi umgås mer intensivt med våra vänner – som i ett dygn med övernattning och sådär – är hur häftigt det är att vi som varit kompisar så länge nu har barn som är kompisar och tar varandra för givna på ett otroligt häftigt sätt. De har funnits i varandras liv sedan de var nyfödda och de är förstås inte nära som syskon men definitivt på många sätt närmare varandra än de är med de som till vardags är deras bästa vänner från skola och förskola.

Stella och kompisarnas Alexander leker fantastiskt bra och har alltid gjort, och ett års åldersskillnad är helt oväsentligt i sammanhanget. De är ett riktigt radarpar! När de barn som var med på nyår, vilka också (med vissa tillägg) är de som hängt i diverse sommarhus vid medelhavet några år i rad, umgås är det ett gäng barn där det skiljer mellan ett halvår och ett år mellan varje barn. Det innebär ett helt gäng barn med många relationer och alltid möjlighet att umgås i olika konstellationer eller allihop. De gör det riktigt bra och är så härliga att se.

Meja kommer vara lite minst i ligan, men hon får väl tidigt lära sig att hänga på och anpassa sig. På nyår var dock hennes nyaste kompis med, en annan liten tjej det bara skiljer dryga veckan på. Tänk att vi för ungefär 9 månader sedan stod i vårt kök och inledningsvis helt ovetandes om den andras tillstånd berättade om väldigt tidiga graviditeter och att det sedan gått bra hela vägen. Det kändes rätt magiskt att de nu låg där bredvid varandra på en fäll, och nästan höll handen (om man tänker lite kreativt).

En månad Meja och numera så slät och med mer bebisutseende än spädisvarianten. Hon är nu stark i nacken och ger svarsleenden lite då och då. Det går så snabbt!  

Idag är det lördag och barnen ska på Disney on Ice med farföräldrarna. Stora snöflingor yr utanför fönstret och för oss blir det nog en rätt lugn dag. Kanske bör vi ta tillfället i akt och kolla bil – det är tajt med tre barn i bilstol i en normalstor bil. 7 sits är verkligen drömmen, men viktigast är att det blir tre hyfsat riktiga säten bak så det inte blir så bökigt med bältena. Vi får se…