Reseinspo: Los Angeles och Las Vegas

Efter att ha ”plågats” med bilder och uppdateringar från min vän Sofies resa till Los Angeles på Facebook och Instagram i veckan så ligger det nära till hands att tänka tillbaka på och drömma om Los Angeles och Las Vegas.

Året var 2006, min kompis pluggade på UCLA och jag och Henke drog dit och bodde över i hennes inte så lite lyxiga typ av studentboende i en lägenhet i West Hollywood. L var en fantastisk värdinna och visade oss allt vi behövde se i LA med omnejd. Av bilderna jag har på hårddisken att döma skulle man kunna tro att vi mest såg barer och klubbar, och även om det inte är sant så är de kanske inte värda för er att se riktigt. 😉

Låt mig vara tydlig med en sak – jag är egentligen inget stort fan av USA. Jag älskar ytlig trevlighet, att allt finns, att det finns fantastiska platser och jag älskar såklart New York – men nej. Jag har svårt för det plastigaste, och även en typ av motsats till det i form av inskränkthet. Samtidigt säger jag det med insikt i att jag inte sett så mycket av USA – förutom storstäderna har jobb och annat har tagit mig till Minnesota och North Carolina men inte mer än så.

Men Los Angeles. Det var fantastiskt på så många sätt. Bil är ett måste, bilköerna massiva men det finns så många härliga stadsdelar och så mycket att se. Jag ger er några få bilder.

IMGP0610
Hollywood-skylten. Varför den blivit så känd kan man undra, men likväl ett måste att se – och fota – i LA.

 IMGP0721Rodeo Drive. Där hade vi inte råd att handla på den tiden.

IMGP0729

Malibu var härligt, tidiga maj bjöd på värme men inget direkt strandhäng mer än promenader och mat på någon strandrestaurang och så. Vi körde fantastiska highway 1 norrut ungefär halvvägs till San Fransisco med vår hyrbil. San Fransisco står kvar på listan över ställen jag vill se. Ihop med San Diego. Och Florida förresten – varför har jag aldrig varit där?

IMGP0759Annars hängde vi allra mest i Santa Monica. Det var sjukt nice. Och här på bilden, Venice beach med härlig strandpromenad och allmänt konstiga grejer och människor vill jag säga. Välkända Muscle Beach Venice fotade vi också som de turister vi är.

Vi tog bilen och körde genom öknen till Las Vegas. Det var en riktigt härlig upplevelse, att vara på väg i USA. Så okej då, visst drömmer jag innerst inne om att göra en bilresa genom USA. Det måste vara enormt coolt. Möjligtvis inte helt passande som barnresa dock – det får vila några år.

IMGP0631Genom öknen, och så vidder av öde mark – tills Las Vegas plötsligt tornar upp sig i horisonten.

Vi såg massor av Vegas till fots, och gillade det massor. Plastic fantastic. Men roligt – extra allt. Ännu mer av Vegas fick jag genom jobbet som slussat dit mig på konferenser, och då har jag även passat på att flyga helikopter till och över Grand Canyon – det får jag visa någon annan gång.

IMGP0667
Inte så mycket USA över Vegas egentligen. Men på samma gång allt i miniformat.

 Sen åkte vi bil tillbaka till LA igen och såg till att klämma in ett besök på Universal Studios. Ja, vi var utan barn, och ja, vi hade åkband. Frågor på det?

IMGP0699

IMGP0713

Jag vill verkligen tillbaka till LA, som jag på ett sätt tror jag skulle ha ännu mer utbyte av nu. Sofie propagerar för tjejgänget att åka dit på nästa långresa – så vi får väl se. Fast om det ska kunna bli verklighet får vi nog skruva upp månadssparandet lite…

Gillar du USA/Los Angeles? Några speciella minnen?