Anlänt Aqaba, Jordanien

Vi var inte så oroade inför nattens resa, utan tänkte att barnen skulle knoppa in ett efter ett. Max framför allt är ju inte den som är den när det gäller att somna lite var som helst och hur som helst.
Vi hade ju fel där iallafall, vid 00.15 (!) hade de fortfarande springtävlingar i de långa flygplatsgångarna och vi tittade trött och förundrat på dem. Inte minst Stella som lätt tagit promenadrekord under dagen – vad kommer energin ifrån?! (Inte från mat iallafall).

Först på flyget vid halv 1 somnade de (och vi), 2,5 timme senare landade vi och strax därpå var vi på hotellet och fick tack och lov en extremtidig incheckning. Sen sov vi hela familjen till halv 12. Nice.

Aqaba och hotellet Mövenpick är speciellt. Karaktären är cool med karga röda berg runtom, vit sand, vita moskéer och en väldigt annorlunda känsla. Skyddat turist-Mellanöstern liksom – på ett bra sätt. Det är iallafall första intrycket.

20131215-210447.jpg
Barnen jublade och hoppsastegade sig fram och kunde inte sluta ropa om “sommar! Det är sommar!” medan vi mer frusna vuxna var mer normalt tagna, för 16 grader i luften är lite kyligt tycker vi ändå. I lä och sol kan vi slappna av, men inte helt annars. Vi har dock inte förväntat oss hett väder här utan ökar ju värmen stadigt längs resruttens gång, det är hela planen och här är fokus på att uppleva, men kallaste veckan på 15 år är ju lite onödigt.

Därför fick barnen och Henke klara sig själva i uppvärmda vinterpoolen med 27 (mest i ytskiktet?) och jag anslöt först till ute-jacuzzin på 38 grader.

20131215-210453.jpg
Efter lek på stranden (24 i havet men inget för oss – än på några lufttemperatursgrader iallafall), bad osv (och ett besök i gymmet) gick vi in till stan. Där mötte oss många nya intryck, men de får jag skriva om senare för nu är det sovdags. McDonalds var väl det enda som var bekant, om vi säger så… Och stor skillnad är det mellan hotellens privata stränder och de allmänna.
Kulturen är annorlunda och det jag verkligen vill uppleva, men som kvinna har jag lite svårt att veta hur jag ska bete/förhålla mig (förutom den givna respekten med att jag har långärmat/bent på mig). Konstigt!

20131215-210459.jpg

20131215-210508.jpg

20131215-210513.jpg

För övrigt har jag några skrivna inlägg från Istanbul kvar, så de kommer trilla in. Väntade som bekant rätt länge på flygplatsen igår 🙂

Följ mig!