I Dubai med lyxproblem

Vi landade i Dubai i eftermiddags efter 2,5 timmars flyg från Amman dit det tog 40 minuter att flyga från Aqaba. Vi hade från början tänkt hyra bil för att åka de dryga 30 milen (på bra vägar har vi hört) och då också kunna stanna vid Döda havet vilket hade varit kul – men med alla oroligheter i den här regionen valde vi bort det. Det är tryggt och säkert i Jordanien men kändes ändå på något sätt bättre i maggropen att inte vara själva längs vägar i princip på israelska gränsen eller att vara i huvudstaden liksom. Och magkänslan är ju ofta bra att följa ändå.

Hur som.

I Dubai checkade vi in på hotellet, JA Ocean View Hotel som är ett lyxhotell i human prisklass. Vi visste inte vad vi hade att vänta riktigt men det är enormt nice. Nybyggt och hur fräscht som helst. Vi försöker dra ner budget genom att boka vanliga rum och så anger vi i kommentaren att det är två barn. Oftast finns en soffa eller så som rymmer ett barn och Max får utan problem plats i en spjälsäng och är nöjd med det. Det duger för oss och spar väldigt mycket pengar en såhär lång resa. Just så får det plats här, på fina rummet (som redan invaderats av oss och all packning).

20131222-224141.jpg

Utsikten är grym. Det byggs framför men jag tror inte de husen kommer bli högre så hotellet lär inte behöva byta namn framöver.

20131222-224125.jpg
När blev Stellas hår sådär långt förresten?

20131222-224132.jpg

Hotellet ligger i Dubai Marina, och här finns the Walk som är en 1,7 km lång promenad fylld med restauranger. Smidigt när man reser med barn! Ikväll gick vi väl kanske 3-400 meter in på den och landade till slut på en mexikansk restaurang. Stimmigt värre, men charmigt och aningen billigare. Det är annars mycket på hotellen man får schysstare mat och även har möjlighet att ta en drink om man vill det – det finns inget sånt på de vanliga ställena här.

20131222-224147.jpg

Lyxproblemen handlar annars om att välja bland utbudet. Vi vll göra så sjukt mycket här, hur ska man kunna bestämma sig och hinna med ens en promille? Världens största typ – allt. Största galleria, akvarium, vattenland osv, högsta byggnad, fontän, … – ja ni fattar. Dessutom härligt hotell med gym, bra joggingvägar, barnklubb med massa happenings på hotellet, strand, pool osv.
Imorgon inleder vi iallafall med köpcentrum, Dubai mall. Det är ju ändå julafton i övermorgon. Och så akvarium och fontän då, för det ligger ju liksom i köpcentret. I Dubai. Bara i Dubai.
Stay tuned.