Välj Sri Lanka – rapport från en härlig dag

Bara efter ett par dygn i fantastiskt vackra Mirissa kan jag konstatera att Sri Lanka är ett ställe jag verkligen kan uppmana alla att åka till. Det är otroligt härlig stämning och allt har verkligen alla rätt. Gillar man Thailand (framför allt det som inte är så tillrättalagt) så kommer man älska detta.

Idag har vi haft något av en ”facit”-dag i vår värld. Igår kom vi till stranden för tidigt (efter dålig nattsömn) och jag var för risig, men idag föll allt in. Vi vaknade 8 (efter att ha somnat 22…) och hade en lugn morgon på mysiga guesthouset med lång frukost och allmänt häng. Stället vi bor på (Riverside Cabanas) är enkelt men inte spartanskt och väldigt personligt och ett sånt där ställe där gästerna gärna pratar med varandra och ägaren busar med barnen och tar med dem in i köket och ger del frukt och så. Älsk på den.

20131230-170711.jpg
Inte så 100%-igt visserligen att Max kräktes två gånger imorse men humör och aptit har varit på topp i övrigt så vi gissar saltvatten eller att han druckit för lite, typ.

Till stranden kom vi först efter 11 och det blev förstås mest bara bad – det är sjukt kul i vågorna och Stella älskar att lära sig bodyboardingens ädla konst och gör det väldigt bra. Vågorna är visserligen väl höga, men de är tillräckligt roliga när de slår mot strandkanten och det är långgrunt så det känns inte ett dugg oroligt.

20131230-171046.jpg

Henke har också kört en del, och jag är hur sugen som helst men lite rädd för att gå in för hårt när jag inte är helt frisk än. Däremot har jag haft energi till att vakta barn i vatten och att ta en liten promenad längs stranden – inte illa det ändå. Halsont har jag än men betydligt bättre.

20131230-171224.jpg
Jag måste tycka att det är kärlek att Henke smygfotade mig i vattnet för att visa mig att jag ska sluta vara så hård mot mig själv. Jag har ytterst bra självkänsla men emellanåt sämre självförtroende liksom. Gulligt, jag blev lite rörd faktiskt.
Och nej, det finns inga snygga hattar här, men en stor stråhatt skyddar huden mot stark sol och kostade 12 kr, funkish.

Förresten så hinner man ju nästan glömma mellan varven, men vad ljuvliga tallrikarna med färsk frukt är! Barnen gjorde bombnedslag på den under vad som knappt kan klassas som en paus i badandet (sånt har de inte tid med).

20131230-171653.jpg

Nu är klockan en bit efter 17 och barnen badar ännu, nu med Henke som badvakt. Jag har förflyttat mig från solstolen till ett bord framför och skaffade med det mig utsikten nedan – övre bilden åt höger och nedre om jag vänder huvudet åt vänster.
Jag (vi) har det fint och jag börjar bestämt bli frisk.

20131230-171951.jpg

20131230-172008.jpg

Snart kommer barnens mat in och vi får solnedgång. Sen mellanlandning hemma för dusch och fix och så går vi ner igen för vuxenmiddag lagom tills Max vill somna i vagnen vid halv 8-8-tiden. Blir det så (förmodligen efter det badandet!) kan vi verkligen prata en facit-dag.

Välj Sri Lanka nästa gång. Just sayin’.

20131230-172959.jpg