Idag kommer det säkerligen läggas upp “nyårspass” på träningsbloggarna runt om. Det är så tacksamt för oss som vill ha inspiration till träning även när vi kanske är på andra ställen än vid hemmagymmet eller där vi vanligtvis tränar, för de är oftast upplagda så att man behöver ytterst lite eller oftast ingen utrustning alls.
Senast jag tränade nu var annandagen och jag tittar avundsjukt på de många som springer här på stranden om sen-eftermiddagarna när värsta hettan lagt sig. Jag vill också! Trist är också att jag inte ens blivit frisk nog (alltså min hals!? Aj!) till att gå på morgonyoga i ett närbeläget tempel på en höjd. Det vore en så magisk start på en asiatisk semestermorgon!

20131231-123402.jpg

Passet jag körde på annandagen var Uppochhoppa-Sofys pass för julafton (se film i länken!) men som såklart funkar vilken dag som helst. Grodhoppen ovan var en av de tio övningar som utgjorde cirkelpasset och för de som följer mig på instagram (livetfrandenljusasidanse) har också fått se Stjärnan från samma pass, i Dubais vackra solnedgång.

Det som är lite synd här är att internetuppkopplingen i princip överallt är för klen för att klara filmer (vilket är formatet många bloggare lägger sina pass i för att kunna instruera ordentligt) men Sofys pass har jag lagt på minnet för att köra igen – kanske med något extra varv då faktiskt (om inte halssjukan slitit på formen).

Testa du med, eller har du redan testat kanske?

Varv 1: jobba 45 sek, vila 15 sek
Varv 2: jobba 45 sek, vila 15 sek
Varv 3: jobba 30 sek, vila 30 sek

Övningar:
1 – utfallsgång med höga knän
2 – grodhopp
3 – armhävningar
4 – mountain climbers
5 – sidostjärna
6 – knäböj med gung i botten
7 – Draken med hopp uppe
8 – benlyft mot tak+ doppa i marken
9 – reverse burpees
10 – rygglyft med rumpklapp

Följ mig!