Mot Dolomiterna och Sella Ronda

Snart lyfter vi igen, den här våren bjuder på mycket roligt på resefronten. Nästa vecka åker vi till Alperna, närmare bestämt Val Gardena i Italien. Ah, Italien! Jag tänker härliga pister (vinnare i min värld), fantastisk mat, gott vin och ja – ni vet. Njutning. För ovanlighetens skull har jag inget att göra med varken flygbokning eller hotell men min bror verkar ha talang för det där – det kanske ligger i släkten – för vad jag kan läsa mig till har vi något härligt att se fram emot även vad gäller boendet. Pra Tlusel lockar med både läge, fräscha rum och inte minst – en spa-del med turkist bad, bastu och bubbelpool. Jag kommer älska pisterna, men nästan lika mycket att ha åkt färdigt för dagen och med trötta ben och vindpinade kinder glida ner i ett varmt bad. Det bor en latmask längst inne i mig ändå, det erkänner jag utan omsvep.

På vårt ansvar ligger däremot något annat – att guida sällskapet som består av 4 par inklusive oss runt Sella Ronda. Det innebär att man åker hela Sellamassivet på en dag. Det tar ungefär en dag och innefattar 26 kilometer (!) nedfart, 4 dalar och tre provinser. Upp och ner och upp igen på nästa topp tills man åkt runt hela altet. Jag hoppas att kombinationen oss emellan kommer göra att vi lyckas med detta. Med det menar jag Henkes skidentusiasm och min fascination för kartor. Vi vill inte gärna missa sista liften upp och bli kvar i fel by…
Kanske gör vi bäst i att ge oss på detta första dagen. 6 timmars tidsåtgång som sagt, och på det måste vi ju ha minst två kaffepauser och en pastalunch. Minst.

 

Någon som har åkt Sella Ronda?

Det blir inte första gången i italienska alperna, för tre år sedan var vi i Courmayeur – det kan ni läsa om här.

Följ mig!

Mer läsning...
November Åre säsongsöppning
Något av en dröm