Obligatoriskt i en svensk uppfostran. Eller inte?

Det är melodifestivalen. Stella har sett några lördagar (mest när vi inte varit med, som hos mormor och morfar och sånt), de där sorgliga inledande 40+ låtarna som inte ens lyckas kvala in till en final. Vi själva är tämligen ointresserade men förstår att alla (?) barn tittar och måste ju försöka dra vårt strå till stacken. Det kan ju vara schysst mot henne om hon iallafall vet vad de andra barnen pratar om.
Men ärligt talat så är hon rätt ointresserad. Det är nog mest att vara vaken lite längre och försöka lära sig några namn och några låtar som är intressant snarare än någon form av mello-magi.

Vi käkade efter barnen ikväll, och Stella hade intygat att hon var okej med att kolla själv (och vi satt bredvid). Fast sen valde hon film och hörlurar ändå, där framför mellon… ända fram tills snabbrepetitionen och då anslöt även vi.

Henke och jag pratade lätt om huruvida vi var elaka. Ni vet, visst att vi ”erbjuder” mellon liksom vi försöker erbjuda ”allt” och inte styra in i något intresse eller fack (förutom idrotten där vi styr så mycket vi kan 😉 ) men inte pushar så hårt på sådana där ”typiska” grejer. Saknar hon något i sin uppfostran?

Fast sen tänkte vi på en dag som idag och tänkte att vi nog inte tycker det. Att få en förmiddag i ett badhus (Tyresö aquarena, levererade som vanligt), lite allmänt häng med familjen följt av att följa med mig på innebandymatch är roliga saker det med. Jag tog med båda barnen till kvällens match efter att de tjatat massor om det och de älskade det (som vanligt). Att hänga i omklädningsrummet, ”värma upp” i korridoren, mysa omkring med leksaker/plattor/lördagsgodis bakom avbytarbänken, gå ut på plan spela i paus osv – det är något jag kan stå helhjärtat för. Jag tror att de kommer ha varma minnen från tiden i hallen med sin mamma. Och får jag hoppas så hoppas jag att det inspirerar dem till ett liv med idrott som ett naturligt och grymt roligt inslag.

Så näe. De får nog allt ändå, eller en hel massa. Men vi har inga gulliga dansande barn i framför TVn här ikväll. Helt enkelt. Fast de gärna skulle få. Och de var jättegulliga både i vattenrutschkanan och på innebandyplanen. 😉

20140308-213711.jpg