Proteinpulver och nyttig hallonjordgubbs-”glass”

Det där med proteinpulver är ett kapitel för sig. Jag är övertygad om att det inte är något som vanliga motionärer eller ens elitmotionärer behöver – MEN däremot tycker jag att det ibland är smidigt. Jag kämpar hårt för att få i mig mellis eller ens något efter träning så det kan vara ett smidigt alternativ i brist på annat.

När jag först testade proteinpulver var det vanilj från Holistics för jag tänkte att det skulle gå bra att bland med vad som helst typ (som i smoothies t.ex) men jag gillade det inte då det smakade för syntetiskt. Då testade jag istället Holistics choklad för jag gillar chokladsmak utan gräns i princip. Men nej, den var inte så chokladig och blev ingen hit hos mig ens som ingrediens i olika blandningar. På blogger boot camp fick vi sedan en jordgubbsvariant (Holistics jordgubb) vilket vore det sista jag skulle köpa pga det där med syntetisk smak så döm av min förvåning när denna föll mig allra mest i smaken! God i kesella, smoothies osv. Och igår testade jag att göra glass av den inspirerad av Ettstarkarejag på instagram, och det blev riktigt gott! Alltså riktigt som i testa detta!

20140504-213529.jpg

Ingredienser:
Kvarg
Kokosmjölk (bara det tjocka)
Frysta hallon
Fryst (eller iallafall rätt kall) banan
Jordgubbs-proteinpulver
Lite agavesirap
Gör: Mixa alltihop med stavmixer, toppa med något som ser trevligt och aptitligt ut.

20140504-213535.jpg

Nyttigt söndagsfika bjudes. Snarare mellis. Bra skit.