Att pendla till jobbet

Något enormt lyxigt jag snart behöver vänja mig av med är att ha en vacker 5-minuterspromenad till jobbet. Det är ju helt sjukt vad bra jag haft det vad gäller den biten. Jag tror inte riktigt jag inser skillnaden som kommer, där barn ska lämnas/hämtas närmare en kilometer från hemmet jämfört med dagens en minut, och att jag ska åka kommunalt i en halvtimme i bästa fall. Usch!

20140729-090127-32487919.jpg

Idag gick jag till jobbet i en ny klänning, ljusgrå men ändå hyfsat somrig, luftig men klädd på samma gång – utmärkt jobbklänning!

Jag har planer på att börja cykla till jobbet. Kanske inte varje dag, men minst 2 helst 3 gånger i veckan. Jag tänker att det då ska vara som träning, för att bli lite tidseffektiv och nyttja tiden på ett bra sätt. Det är 11 km enkel väg vilket betyder att det blir dusch på jobbet isåfall. Det passar mig bättre, jag är mer ”antingen eller” så tar jag på mig träningskläder på morgonen kommer det påverka min sinnesstämning kring att ta i på cykeln osv.

Jag får väl först bevisa mig själv att det blir så – och att jag pendlar tills snö och kyla kommer, typ oktober ut. Blir det en vana borde jag få köpa mig en lite roligare cykel än den mormorshoj jag trampar omkring på idag. Jag tänker racerhybrid, typ en sån här – Nikishi Pro SLD Dam.

NISHIKI PRO SLD DAM 2014En annan sak jag verkligen behöver är ett nytt regnställ och ett sådant spanade jag in på rean igår. Marmot Minimalistic för halva priset – dyrt ändå men ska man cykelpendla och inte vara jätte-väderberoende är väl ett regnställ ett måste. Mitt gamla är en golf-variant som är typ 15 år gammalt. Behövs fler argument tycker ni?

  1. Jag cykelnpendlar 9 km enkel väg i snitt 4 dagar i veckan året runt och det funkar alldeles utmärkt. Citycykel, lite tyngre modell. Cykelhjälm är givetvis ett måste och vintertid använder jag vintercykeltights också som är varmfodrade och har mjuk polstring i baken. Jag använder i princip aldrig regnställ men cyklar i snabbtorkande funktionskläder i stället eller skippar cyklingen om det verkligen ösregnar. Jag ska ju ändå duscha när jag kommer fram och jag ogillar starkt det fuktiga klimatet inuti regnkläderna!

    Däremot rekommenderar jag att fundera på en regnsäker lösning till packningen om du ska ha med dig dagens jobbkläder till kontoret. Min ryggsäck klarar det mesta men riktigt regniga dagar packar jag en plastpåse överst för säkerhets skull. Det underlättar också att ha lite hygienprylar på kontoret så man slipper släpa fram och tillbaka, Plus skor – jag har nog 4-5 par skor på jobbet så kan jag ta det paret som passar dagens klädsel bäst i stället för att transportera skor också.

    1. Ja men sant, inte jätteviktigt – jag kommer inte köra om det ösregnar och eftersom tanken är ”träningscykling” snarare än vardagsmotion blir det ju kläder som är okej med lite väta. Har dock saknat regnkläder i fler sammanhang så jag tänkte nog hålla kvar vid starka argument för den investeringen haha 😉

      Bra tips både om rygga och skor! Jag tänker absolut att jag måste ha skor (och en uppsättning sminkväska/schampoo etc) på jobbet så det blir smidigt. Det är nyckeln för att det ska bli rutin, det får inte kännas bökigt! En rygga kommer jag behöva, kanske en löprygga modell som får plats med mkt men kan minskas mkt om jag istället springer (tänkt att det kan hända ibland också) och då vill dra in den tightare. Tips?
      Helt klart att det vore skönast att inte ha med så mycket saker, dagens kläder och that’s it typ.

      1. På ryggsäcksfronten har jag medvetet valt att ha olika väskor för olika behov. För cykelpendling har jag en Boblbee Megalopolis – inköpt för 6 år sen och stor nog att transportera min gigantiska 15″-laptop i. Hade jag köpt nu hade jag valt en mindre och smala modell för den är i största laget. Men jag älskar designen (man får lov att tycka att den är skitful), jag älskar vetskapen om att den skyddar min rygg om jag skulle vurpa, och jag älskar att den är relativt vattentålig. Jag skulle dock aldrig vilja springa med den!
        Jag har precis köpt en mjuk Osprey Axis för dagar med mindre bagagebehov och jag tror den ska duga att springa i, men den är inte optimal eftersom den också är designad för laptoptransport (dock mindre modell). Osprey har ett rejält urval av ryggsäckar i olika storlekar och modeller så jag rekommenderar att du kikar lite på dem och ser om du hittar nåt som passar. Fördelen är att de har modeller som är ”damanpassade” för oss som är lite smalare i konstruktionen 🙂

        1. Boblbeen var ju fantastisk!!! Men oj vad dyr… Och jag behöver inte något jättestort heller, släpar inte datorn och kan ha handduk och lite grejer på jobbet. Sjukt smart med ryggskydd i ett för övrigt. Jag känner mig rätt utsatt på vägarna här, mycket trafik både med andra cyklister och bilar.
          Det vore himla bra oavsett med något som är vattentätt (eller iallafall tillräckligt tålig för att klara en halvtimme i normal-regn), det märkte jag redan igår när jag fick lägga allt i dubbla plastpåsar i ryggan för att inte riskera dyngsura kläder…

  2. Jag köpte en Nishiki Pro SLD och började cykla till jobbet (15 km) i princip nästan varje dag. Hoppade dom dagar när regnet öste ner på morgonen. Kan verkligen rekommendera den cykeln!! Hade aldrig cyklat hybrid tidigare och det kändes helt plötsligt som att jag flög fram! Du kommer att älska det!

    1. Men åh, om jag blev ännu mer sugen nu??!! Skoja inte! Jag skulle kunna dra och köpa den IDAG. (men näe.. men kanske nästa vecka!)
      Tack för att du kommenterade – det blir som en extra spark i baken. 🙂

  3. Skillnad i tid, och nya rutiner! Ni har ju verkligen haft det lyxigt på kajen 🙂 Och får en helt annan typ av lyx nu i huset!
    Cykelpendling kommer bli grymt! Ser framemot att läsa om den!!
    Kram

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *