Reseinspo: Steninge vandrarhem – Kuststationen vid Kattegatt

Apropå Halmstad och smultronställen måste jag tipsa om ett vandrarhem med det lilla extra. Ett som har värmen och själen.

Steninge vandrarhem – Kuststationen vid Kattegatt – har i år nya ägare och de är ett sånt där par som är skönare än skönast och som glider omkring och trivs och får alla i sin omgivning att trivas. Vandrarhemmet som redan från början har både själ och värme har fyllts med ännu mer sådan. Det de har att jobba med från början har enorm potential och i sommar har det börjat blomma. Stället alltså. Och ändå är jag tämligen säker på att det bara är början vi ser, ambitionen på olika typer av vistelser där är lika stor som kreativiteten. Avstampet för konceptweekends är rörelseglädje, att träna och uppleva samtidigt som man slappnar av. Yogaveckor, vandringsleder, styrketräning i naturen, senior power, cykling, smarta rörelser. Åt det hållet. Och även det skräddarsydda lät det som. Läs deras blogg här.

Vandrarhemmet har 40 platser, är stort och charmigt och ligger precis på andra sidan vägen från Steninges fina sandstrand. En strand som för övrigt är hur fin som helst! Lite folk, sand och ganska långgrunt, inramad av nyponbuskar med de doftande cerise rosorna och med en stenpir som ger spännande klättring för barnen och alltid lika roligt krabbfiske. Charmen!

Steninge vandrarhem

IMG_3542.JPG

Steninge vandrarhem

I den stora trädgården står bord och stolar mer eller mindre spontant, vilket ser trevligt ut men framför allt inbjuder till att småprata sällskapen emellan. Det är personligt och enkelt, avskalat och härligt.

Steninge vandrarhem

Inuti är det vandrarhemskänsla. Alltså, förvänta dig inte klassen av ett hotell – men det gör du väl inte när det heter vandrarhem? Stilen är dock enormt charmig och stället har kärlek. I massor.

Steninge vandrarhem

Steninge vandrarhem

Ett tips för en arrangerad helg med kollegor eller vänner, eller helt enkelt ett ställe att lägga på minnet när nästa års roadtrip i sommar-Sverige planeras – du väljer. Men hur som, välj Steninge vandrarhem för gulligare blir det inte.

Steninge vandrarhem

 

Följ mig!

Mer läsning...
Hotellrecension: Hotel Hugo, New York – ett bra hotell i New York