Stockholm Travel Massive

I fredags var jag ute och resebloggs-socialiserade. Det är något som inte är allt för vanligt, resegengren är långt efter tränings- och hälsobloggarna i det avseendet. Betydligt mindre också visserligen och det positiva med det är förstås att det är så intimt och personligt när man väl ses. Anledningen till nätverkandet i fredags var att det anordnades “Travel Massive“. Det är en community som finns runt hela världen, med sammankomster i inte mindre än 54 städer hittills.

Travel Massive connects thousands of people around the world to meet, learn, and collaborate in the online travel industry. We are a world-wide community of locally organised meet ups for travel & tourism companies, travel bloggers, startups, and travel media to connect and share globally.

Arrangemanget var toppen, fixarna Annika (Resfredag),  Lola (Slow Travel Stockholm), Sofia (Fantastiresor) och Katja (Skimbaco lifestyle) hade sett till så det inte bara fanns härligt resefolk att hänga med utan också gott tilltugg och lyxiga goodiebags. Bra jobbat och tack för att jag fick komma på detta lyckade och trevliga event!

IMG_4662.JPG

IMG_4661.JPG

Mingelbild lånad av Aniika.

Jag tyckte det var kul att träffa några av ansiktena bakom flera inspirerade bloggar live. Peter och Helena från FreedomtravelMarina från ReseinspirationKatarina Wohlfart och Towis som också presenterade samlingsportalen Svenska Resebloggar. Jag har redan fått massor av inspiration därifrån. Den där idén om Karibienkryssning som det surfas för fullt om här hemma – gissa var den kommer ifrån?

Vi höll till på nyöppnade HTL Hotels på Kungsgatan, som är ett hotellkoncept jag måste nämna. Rummen är snyggt designade och fräscha men minimalistiska. Att de bara är 13 kvm innebär smart nyttjade ytor men också priser som är betydligt lägre än alternativen i Stockholm. Inom kort ska kedjan också finnas i fler nordiska storstäder.

IMG_4673.JPG

De små rummen är tänkta att räcka till genom att de sociala ytorna på bottenplan är väl tilltagna istället. Eluttag och wifi är självklarheter för här ska du kunna sitta och jobba om du vill. Man uppmuntrar det även om du inte bor på hotellet. Ständigt myller med andra ord – trevligt!

IMG_4666.JPG

Gästerna bidrar inte bara till den sköna stämningen i de härliga lokalerna utan gör också en del av jobbet själva. Att själv sköta sin incheckning likt på flygplan är ingen konstig utveckling för de något yngre generationerna och det är nog främst dem HTL vill attrahera. Tipsen till Stockholm får gästerna också hjälpa till med genom enkel och genial lösning.

IMG_4669.JPG En enkel Stockholmstavla gästerna sätter sina tips på med post-its.

Jag ser redan fram emot nästa träff. Men först ska jag resa lite. Det är bara 1,5 vecka kvar tills jag och Borlänge-tjejerna lyfter till Palma och så var det ju det där med Karibien i november. Eller Thailand. Eller Bali. Eller… ja ni. Vad säger ni, resebloggare och andra?

Följ mig!

Mer läsning...
Hej igen Port de Soller (aka världen)