Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Spotting med GatoNegro

I torsdags var jag iväg på en så himla trevlig grej som jag inte hunnit berätta om. Jag var bjuden av Spot and Tell till Supper Gården på en kväll med chilenskt tema ihop med GatoNegro. Många känner säkert igen deras vin med hjälp av den lilla svarta katten som pryder flaskorna. I San Pedro har GatoNegro tillverkat vin sedan mitten av 1800-talet och de är en otroligt stor producent som exporterar till över 70 länder.

IMG_4895

Temat för kvällen var mat och vin och då som sagt med fokus på Chile. Det är mat med smaker som påminner om det spanska/mexikanska med mycket fokus på fisk och skaldjur, och vi serverades fantastiska tapas med touch av mina favoritsmaker chili, vitlök, lime och koriander. Jag tröttnar aldrig på de smakerna! Fisk och skaldjurssallad, vegetariska knyten, Suppers egna chorizo, fisktaco (himmelsk!), långkok på högrev med mörk choklad, kallskuret – helt enkelt otroligt mycket god mat. Det var Supper som stod för den och det gjorde de verkligen bra. De kör tydligen sydamerikanskt koncept på sina krogar med just dessa rätter och smaker, och med mat som delas. Sånt älskar jag. Bara deras Stockholmskrog på Tegnérgatan renoverats klart från vattenskadan ska jag se till att komma iväg dit, för mysiga filialen “Supper Gården” på Norra Bantorget har de öppet bara nu under hösten. Men det är mysigt värre, skynda dit om ni hinner!

IMG_4891

Vi provade GatoNegros vita vin, rosé och rödvin. Socialt vin skulle jag säga, prat-vin ni vet. Enkelt och vänligt.

IMG_4892

Vi fick göra vår egen vin-blend. Det har jag aldrig testat förut, men det var hur roligt som helst. Med fyra olika smaker, tänk olika skalor från fruktigt till övermoget/strävt, skulle vi hitta den perfekta mixen med god smak, lukt och textur. Vi – som i jag och Towe – tyckte oss vara värsta proffsen men vann ingenting konstigt nog. Synd, för vi hade båda älskat första vinst som var en resa till Chile…

IMG_4893

Resebloggar-Towe, en av favoriterna i bloggvärlden och ett uppskattat sällskap på den här typen av event.

Kvällen gick och vi hade värsta vinnarbordet som blandade roliga diskussioner med höga skratt – vilken hit!

IMG_4894     Sköna Lotta som skriver matbloggen Två små kök (kika in, inspirerande recept och fina bilder!) och roliga Bonjour Casey sällskapade vid bordet som såg ut som ett slagfält efter kvällen. Det blir lite så med vinprovning…

Följ mig!

Mer läsning...
Rökeriet, Fjäderholmarna – och Stockholmssiluetten