Jag hade ganska höga förhoppningar på Emilio Ingorossos Palma-restaurang ”Ribello” . Idel lovord på nätet
både för fantastisk mat och dito service. Tyvärr infriades inte förväntningarna. Att vara ett stort sällskap (15 personer) är förstås lite speciellt, men kan man inte hantera det ”vanlig” väg bör man be sällskapet förbeställa eller hålla sig till en speciell meny med färre rätter. Det gjordes inte och även om vi inte hade många olika rätter i beställningen fick vi vänta nästan 75 minuter på förrätten. 75!!! På den tiden serverades vi inte ens bröd – det fick vi efter att jag lätt irriterat påpekat försening flera gånger såväl som bett om bröd. Sen fick jag ropa en stund senare igen för att få olivolja, och ytterligare en gång för att få assietter till brödet. Nonchalansen?

Förrätten smakade dock grymt, som en riktigt bra italiensk förrätt (jag testade carpaccio samt parmarullar med hummerröra) men inte med någon extra smaksensation ändå. Till varmrätt åt jag en hummer-risotto och det var otroligt mycket hummer i, i stora bitar. Ljuvligt! Smaken var också kanon. Så kanske hade jag varit mer nöjd om jag inte redan varit så irriterad över väntan och klockan närmade sig 23.30 (vi hade bokning kl 21). Lite mer kärlek i upplägget hade inte heller gjort något. Så njäe – jag är inte helt övertygad men däremot måste jag säga att jag gillar att man inte checkar ut på en hel förmögenhet utan att priserna är jättebra även på en klasskrog som denna.

IMG_5246.JPG

Inget Spanien utan tapas, eller hur?
Vi testade TapaNegra som är en tapasrestaurang med högt betyg på Tripadvisor och andra ställen. Och visst var maten god! Köksmästaren bestämde vår meny själv och bara fyllde på med grejer. Jag tyckte verkligen det var gott – flera små delikatesser med gott om kärlek i.
Ska jag säga något så är det väl om lokalen – lite mer mysbelysning kanske..?

IMG_5247.JPG

Första kvällen var vi på Tast som också ofta rekommenderas i Palmaguider , och den lokalen var betydligt mysigare än TapaNegra. Förutom att vårt stora sällskap – förstås – placerades på en undervåning och där märker man att köket ligger… Det var matos som inte var av denna värld! Däremot var maten väldigt god och Sangrian också för den delen.

IMG_5244.JPG

IMG_5245.JPG

Överlag är jag nog dock inget tapas-fan… eller fan av spansk mat överhuvudtaget. Eller jo, små pinchos i en bar eller spontana tapas till förrätt eller lunch är nog de som passar mig allra bäst vad gäller den typen av mat. Fredagslunchen på Cafe Coto på Plaza Drassana var alldeles utmärkt och de på lördagens beach club ”Puro Beach” ska vi inte tala om – men de var förstås av betydligt lyxigare snitt såväl som prisklass.

IMG_5243.JPG

IMG_5248.JPG

Summa summarum – gillar man mat behöver man inte bli besviken i Palma – utbudet är enormt! Men välj med omsorg…