Reseinspo: Taxi i Stockholm – varningen!

Jag skäms nästan när jag tänker på hur taxiresandet fungerar i Stockholm. Marknaden är helt avreglerad vilket innebär att alla aktörer på marknaden kan ta precis vilka priser de vill. Dessutom tar de mest oseriösa bilarna namn som är snarlika de pålitliga så även om man siktar på det största bolaget ”Taxi Stockholm” så kan man lik väl hamna i en bil tillhörande ”Taxi i Stockholm” och luras att betala trippla priset. Inte ok!

Vad du ska göra när du tar en taxi är att titta på priset i bakrutan p! bilen. Det är ett riktvärde för en resa på 10 km / 15 minuter, och det ligger mellan 300-400 på seriösa taxibilar. Det finns en anledning att det kan vara kö till de bättre bolagen – stå i den kön! Eller om de delar kö så behöver du inte ta den första bilen i kön, utan kan gå till en bil från det bolag du vill åka med.

IMG_4835.JPG

Skulle aldrig åka med någon av dessa bilar, som är fångade på bild utanför T-centralen (utan att behöva leta). Galna priser!

IMG_4832.JPG