Mot kryssning – och utflyktsval

Idag är det tre veckor tills vi flyger till Miami (apropå att leta flyg så kolla in nya prisjämförelesajten flyg.nu förresten) – alltså peppen!

Jag har också insett att antalet utflykter som arrangeras av kryssningsföretaget är hur många som helst. Från att först ha tänkt att vi inte skulle göra någon sådan för att jag tänkt att det känns lite för mycket superturist så är jag nu inne på att vi absolut ska göra utflykter för att få ut mer av varje resmål.

Detta är jag mest sugen på:

Labadee Haitian Cultural Tour at Paradise Cove and Beach Break
Haiti
Haitian Cultural Tour at Paradise Cove & Beach Break
This tour allows you to learn more about Haitian culture and people of Haiti while also spending some time at an idyllic beach. Meet a local fisherman, visit a typical rural Haitian home and a local artisan shop. – Highlights: Relax and sunbathe along 121 meters of beautiful beach. See exhibits onsite that give you an understanding of Haitian culture and people of Haiti.

Det är nog ungefär så nära det går att komma Haiti – eftersom man besöker en del av ön som Royal Caribbean köpt loss (!). Jag har förstås inga förväntningar på att det ska kännas särskilt äkta, men att vi ska få se mer än bara en strandremsa.

Cozumel Swim with Dolphin Adventure Excursion

Cozumel, Mexico

Dolphin Push, Pull and Swim, Manatee Interaction at Chankanaab
Meet and interact with the dolphin, pose for a big dolphin kiss and perform various close contact behaviors. The dolphin will push you as you ride a boogie board then glide across the water holding the dolphin’s pectoral fins. You will also have a chance to interact with a manatee. HIGHLIGHTS: Swim and interact with a dolphin. Interact with a manatee. In-water program duration 40 minutes. Enjoy free time to explore Chankanaab Park

Åh! Ge mig (och Stella) delfiner! Helt enkelt. Max klarar längdkraven men det är från 5 år och han fyller snart 4 – så det är väl det som är knepigt med denna utflykt.

På Jamaica tror jag däremot vi bara hänger omkring, eller tar någon sightseeingtur…. vi får se. Det är vårt sista stopp och eftersom man även kan göra bokningarna på båten i mån av plats så kan vi avvakta och se hur vi tycker de andra utflykterna varit.

Resfredag-Annika har skrivit en fantastisk guide till att kryssa i Karibien i tre delar – och den gör mig verkligen ännu mer peppad!
Kryssning i Karibien del 1. Planeringen, båten och hytten
Kryssning i Karibien del 2. Stoppen på Haiti, Jamaica, Grand Cayman och Mexiko
Kryssning i Karibien – Del 3. Maten och aktiviteterna ombord

  1. Delfinerna är bokade nu för mig och Stella (Max är för liten tyvärr och Henke hade inte samma sug som jag så då löste vi det problemt – även om det inte lär bli populärt, hm…) och jag ska jobba lite på Henke angående Haiti. 🙂

 1. Vad spännande! Vi planerar just nu vår resa til florida i mars och är i valet och kvalet om kryssning. Vi letar också hotell i miami- hur gör ni där? Disneyworld är ett måste men i övrigt kan vi inte bestämma oss. Hoppas ni får det härligt!

  1. Kul! Det som fick mig övertygad om kryssning är att kunna se många saker på kort tid, men ändå bli serverad allt liksom – och så är det så många som pratat bra om det så jag känner mig verkligen sugen att testa!
   Vi har boende bokat första natten i Miami, men bara enkelt flygplatshotell – för att morgonen därpå hämta upp bilen och ge oss av. Sedan har vi en natt bokad i Key West, på hotell vi fått tips om. Resten kör vi spontant och o-bokat.. Jag ska göra lite research hemma så vi har lite alternativ men jag hoppas vi kan boka på plats då det inte är högsäsong. Vi har bara 6 dagar i florida så det blir för långt att åka upp till Orlando (och barnen är inte tillräckligt stora för att skilja helt på det och Liseberg såattsäga). Ananrs hade vi självklart gjort det! Kollade ett coolt vattenland däremot men det var stängt för säsongen.
   Tack så mycket! Vi åker på söndag nästa vecka så stay tuned! 🙂
   (och ha en fin resa ni med – och roligt planerande!)

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Att ta med bebismat och blöjor på resan – eller inte