Till Miami med American Airlines; Från London till Miami via Grönland

När vi bestämde oss för att resa till Miami med American Airlines hade vi kanske inte sett framför oss en rutt via Grönland – men jo. Tydligen behövde man köra en “liten” omväg pga något väderrelaterat men till Miami tog vi oss iallafall utan någon större försening – bra så, mastigt nog med närmare 10 timmars flyg. Däremot är jag tacksam över de helt fantastiska vyerna över Grönland! Jag bara måste åka dit någon dag!

Att tänka på vid val av flygbolag till Miami

Vi var väldigt fundersamma innan kring vilket flyg vi skulle ta men det landade till slut på British Airways/American Airlines. Inget superbolag direkt, AA alltså, men några faktorer avgjorde att vi valde att resa till Miami med American Airlines:

– Norwegian (som vi först tänkt åka med) hade lite för dåligt rykte både gällande Dreamlinerns barnsjukdomar och punktlighet. Få avgångar kändes också lite osäkert med tanke på ev förseningar – vi har hört om personer som pga det blivit fast i flera dagar. När vi dessutom lade på bagage + mat åt alla kröp biljetterna upp till ett pris på ungefär 5-6000:- mer än de biljetter vi sedan köpte. Så direktflyg i all ära men vi valde bort det.

– Vi ville inte flyga med mellanlandning i USA. De innebär att man behöver hämta ut bagage och gå igenom säkerhetskoll och i princip full check-in igen. Jobbigt!

– De flesta bolag som körde sträckan (många) var av samma typ, dvs tyvärr inte de bästa bolagen man kan välja på. Same same but different. Mellanlandning i London ut och Madrid hem fick funka rent tidsmässigt, då stoppen enligt schema är lagoma 1-2 timmar. Priset var löjligt bra, betalade vi ca 15000 för hela familjen om 4 ToR tror jag.

Vår mellanlandning i London var dock lite småjobbig. USA-formaliteterna ni vet. Handbagage-security (såklart), utfrågningar, ny incheckning (dock ej bagaget som åkte direkt hela vägen), och allmänt köande och uppvisande av pass och boardingkort galet många gånger. De två timmarna krympte snabbt till några minuters marginal till gaten.

American Airlines var annars faktiskt inte så illa som jag trott. Maten okej om än inte bra (inte lika fruktansvärd som Lufthansas), benutrymmet bra, personalen trevlig och underhållningssystemet bjöd på några nyare filmer iallafall. Inget Quantas direkt (vad de är grymma!) men det har vi ju inte direkt betalat för heller.

Barnen som somnade sent igår och rycktes upp okristligt tidigt sov bort en del av flighten – Stella ett par timmar och Max närmare 5 (12-17 egen tid, känn på den)… Vi hoppas det kommer hjälpa jetlaggen, bra om de och vi kan hålla lite längre ikväll och vara i hyfsad fas när vi vaknar imorgon bitti.

IMG_6012.JPG

 1. Skönt att resan gick bra! Älskar att flyga över Grönland, det ser helt overkligt ut! Vad gäller Norwegian tycker jag personligen att de har fått oförtjänt dåligt rykte, men det är bara eftersom jag själv enbart har positiva upplevelser av dem. Vårt direktflyg till LA i somras var guld värt, jätteskönt att slippa mellanlandningar med allt vad det innebär! Priset var också oslagbart när vi jämförde (men det gäller som du säger att ha marginal, kanske inte skulle våga chansa om jag hade ett kryssningsfartyg att passa tiden till…)

  Ha en fantastisk resa! Kram

  1. Jag gillar också norwegian egentligen och det hade varit perfekt med FtLaud ist f Miami men dagarna var inte 100 heller. Hemkomst måndag obra pga Henke börjar nya jobbet då och avfärd lördag var inte bra pga henke ville inte missa bajens sista match (som blev flyttad till söndag – irritationen var enorm 🙂 )
   Ja Grönland – maaaagiskt!

 2. Skönt att ni är framme och klokt val att resa över London så man slipper besvärliga formaliteter i USA. Det har vi lärt oss den hårda vägen. Kåter jättebra att barnen kunde sova en del av resan för det blir ju många timmar. Men med resvana barn går det lättare. (Har erfarenheter av egna barn och numer barnbarn)
  Tyvärr kan jag inte säga att jag har så positiva erfarenheter av Quantas när vi flugit med dem. Trist mat och ganska dålig service och inget benutrymme att hurra för. Men det varierar. Vad gäller bekvämlighet så är ju Emirates och Quatar de som får största pluspoängen hos oss, men de flyger ju inte till USA från Europa. Men man måste ha tur på sina resor…
  Det skall bli spännande att följa er resa och jag ser fram emot det.
  Ha det gott!
  (Tycker fortfarande att min ikon är förfärlig. Går inte att ändra….)

  1. Hej och tack igen för lång och intressant kommentar. Har inte hunnit svara på den tidigare i inför-resestressen. Måste absolut fixa avatar-inställningen! Gammal som hänger kvar.. Hoppas du kan stå ut och ändå kommentera (det uppskattas) så ska jag lösa det när jag är hemma igen. Ha det så fint! /Lisa

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ mig!