Denna mörka novemberdag sitter det verkligen inte fel att drömma sig tllbaka till hur det såg ut för ganska precis ett år sedan – när vi var var i Florida, och efter en veckas roadtrip till Key West åkte ut i Karibien på ett kryssningsfartyg och inte minst – jag och Stella simmade med delfiner. Jag har aldrig berättat om det tidigare, men här kan du läsa det jag först skrev om vår dag med delfinerna i Mexico.

Att simma med delfiner

Stella är en enorm djurvän, och att simma med delfiner var något hon drömt om och pratat om länge. Bara 6,5 år gammal fanns förstås funderingar kring om hon var för liten – dels om hon ens fick vara med i de stora bassängerna och simma med delfinerna och dels om hon skulle klara att ta alla instruktioner. Det var förstås inget att oroa sig för – Stella är en stabil liten tjej och fokus var på topp. Liksom njutningen, och hon var så tagen av situationen! Jag överdriver inte när jag säger att denna kan ha varit hennes lyckligaste stund i livet någonsin.

dansa med delfiner

Stella var helt fantastisk att lyssna på och följa instruktionerna och klarade alla lekar vi fick göra med delfinerna. Vi åkte bodyboard med flexade fötter och en delfin som under varje fot med sin nos sköt oss framåt. Detta var en gren som få i gruppen klarade överhuvudtaget, men Stella bodyboardade som att hon aldrig gjort annat, med de mjuka nosarna under sina små fötter.

simma med delfiner

Vi surfade med delfinerna, dels med en som simmade på rygg och dels med två som simmade bredvid varandra så att vi höll i de båda djurens fenor. Så galet häftiga upplevelser!


simma med delfinerVi lekte med delfinerna, simmade och dansade med dem, kramades och pussades.

Vi var i vattnet länge, säkert 45 minuter och kände verkligen att vi fick valuta för pengarna (runt 100 $ per person kostade utflykten som var arrangerad av Royal Carribean och ägde rum i Cozumel, Mexico). Dessutom var inramningen härlig – utomhus med fri sikt över de stora bassängerna och hela kustlinjen och havets horisont. Det var helt magiskt!

Jag minns delfinsimningen med otrolig värme, men störst av allt var ändå att få dela detta med Stella – den underbaraste lilla djurvän man kan tänka sig, som njöt som få denna novemberdag.

simma med delfiner

Övrig läsning om vår resa till Florida och Karibien hittar du under denna länk.

10 Comments

 1. Åh så härligt! Jag tror jag vet precis var ni var, då vi bodde på samma gata fast längre ut från staden när vi spenderade en skön vecka på ön i vintras. Delfiner är fasen bäst och så ville jag bara önska lycka till med förlossningen! 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Jag har rätt dålig koll vart vi var eftersom det var hela kryssningskonceptet – komma iland, samlas upp i den grupp man skulle vara med, bli bussad till utflykten man valt. Haha!
   Men det var en tokhärlig strand (en hel park typ?) och bara SÅ härligt. FIck för första gången mer sug efter Mexico (som jag inte varit så sugen på innan faktiskt). Det var en sjukt häftig upplevelse, och jag är så glad att vi gjorde det där och inte i en bassäng i Dubai liksom.

   Stort tack – det närmar sig verkligen nu, trodde nästan det var på g igår kväll men falsklarm. haha! Kram!

 2. Pingback: Månadens reseinlägg; November 2015 | Lisa & livet från den ljusa sidan

 3. Pingback: Reseinspo: Reseåret 2015 – alla resor och de bästa Reseinspo-inläggen | Livet från den ljusa sidan

 4. Pingback: En dag på kryssning (och en i Mexico) - våra sista dagar - Livet från den ljusa sidanLivet från den ljusa sidan

 5. Pingback: Kryssning med barn - Karibien och dess öar med familjefokus - Livet från den ljusa sidanLivet från den ljusa sidan

 6. Pingback: Reseinspo: Min topp 10-lista i resväg (och den som framröstats) -

 7. Pingback: Nacka, Stockholm, Österrike och Mexico -

 8. Pingback: 8 saker jag googlar om just nu, del 1 -

 9. Pingback: En riktigt bra strand på Cozumel - Playa Palancar (kryssningsstopp Royal Caribbean-kryssning) -

Write A Comment