Reseinspo: Att simma med delfiner i Mexico (och ge en 6-åring minnen för livet)

Denna mörka novemberdag sitter det verkligen inte fel att drömma sig tllbaka till hur det såg ut för ganska precis ett år sedan – när vi var var i Florida, och efter en veckas roadtrip till Key West åkte ut i Karibien på ett kryssningsfartyg och inte minst – jag och Stella simmade med delfiner. Jag har aldrig berättat om det tidigare, men här kan du läsa det jag först skrev om vår dag med delfinerna i Mexico.

Att simma med delfiner

Stella är en enorm djurvän, och att simma med delfiner var något hon drömt om och pratat om länge. Bara 6,5 år gammal fanns förstås funderingar kring om hon var för liten – dels om hon ens fick vara med i de stora bassängerna och simma med delfinerna och dels om hon skulle klara att ta alla instruktioner. Det var förstås inget att oroa sig för – Stella är en stabil liten tjej och fokus var på topp. Liksom njutningen, och hon var så tagen av situationen! Jag överdriver inte när jag säger att denna kan ha varit hennes lyckligaste stund i livet någonsin.

dansa med delfiner

Stella var helt fantastisk att lyssna på och följa instruktionerna och klarade alla lekar vi fick göra med delfinerna. Vi åkte bodyboard med flexade fötter och en delfin som under varje fot med sin nos sköt oss framåt. Detta var en gren som få i gruppen klarade överhuvudtaget, men Stella bodyboardade som att hon aldrig gjort annat, med de mjuka nosarna under sina små fötter.

simma med delfiner

Vi surfade med delfinerna, dels med en som simmade på rygg och dels med två som simmade bredvid varandra så att vi höll i de båda djurens fenor. Så galet häftiga upplevelser!


simma med delfinerVi lekte med delfinerna, simmade och dansade med dem, kramades och pussades.

Vi var i vattnet länge, säkert 45 minuter och kände verkligen att vi fick valuta för pengarna (runt 100 $ per person kostade utflykten som var arrangerad av Royal Carribean och ägde rum i Cozumel, Mexico). Dessutom var inramningen härlig – utomhus med fri sikt över de stora bassängerna och hela kustlinjen och havets horisont. Det var helt magiskt!

Jag minns delfinsimningen med otrolig värme, men störst av allt var ändå att få dela detta med Stella – den underbaraste lilla djurvän man kan tänka sig, som njöt som få denna novemberdag.

simma med delfiner

Övrig läsning om vår resa till Florida och Karibien hittar du under denna länk.