Roadtrip till Key West – och en tisdag på plats

Roadtrip till Key West

Själva roadtripen till Key West känns som halva grejen. Stundtals är upplevelsen helt fantastisk! Ganska långt är det dock, cirka 3,5 timmar från Miami på stundtals rätt trist motorväg ändå. Fast värt det utan tvekan.

Vi anlände igår eftermiddag och checkade in på Southernmost Hotel som vi bokat på rekommendation från Floridaexperter till vänner. Det var helt klart en bra rekommendation – riktigt fräscht, otroligt härlig atmosfär och jättebra läge nära havet på huvudgatan Duval street men i änden av den som inte är hemvist till alla barer och restauranger.

IMG_6080.JPG

IMG_6081.JPGIMG_6121.JPG

I andra änden vimlar det som sagt av barer och restauranger. Det känns som en stor del av poängen med Key West. Redan när vi gick gatan ner vid 4-tiden på eftermiddagen var ljudnivån hög och hela stället andades fest. Många festglada (och drogade) människor mötte vi och det kändes inte särskilt barnvänligt. Få ställen tilltalade oss för kvällsmiddag då de doftade mer öl och frityrsmet än hummerskal.

IMG_6089.JPG

Fast otroligt gulligt också med sina små trähus av väldigt typiskt amerikansk snitt, och sekelskifteskänslan påtaglig.

IMG_6105.JPG

Vi tog förstås sikte på det ställe där den världsomtalade Key West-solnedgången bäst skådas – Mallory Square. Barnen (och vi) roades av gatuartister och vi njöt av atmosfär (och en mojito).

IMG_6150.JPG

IMG_6095.JPG

IMG_6151.JPG

Ett ställe för middag hittade vi också, med fokus på barnen – men eftersom allt är gigantiskt i USA blev vi tillräckligt mätta av en delad förrätt för att sedan på stället vi landade på lite senare inte orka mer än ytterligare en förrätt. Synd, för menyn på hotellets tillhörande restaurang ”Southernmost beach café” var grym såväl som den tonfisktartar vi åt. Fräscht och gott, och ett ställe jag lätt skulle kunna valt för middag av många bra ställen i Key West som man kan gå till om man för sin research lite bättre redan innan ankomst. Tips för dig som läser här med andra ord!

IMG_6119.JPG

Idag onsdag har vi turistat hela dagen men mer om det i ett annat inlägg – nu åker vi norrut igen. Så mycket att se, så lite tid!