En dag på kryssning (och en i Mexico) – våra sista dagar

En dag på kryssning

Vi hade grymma sista dagar på båten. De var ju extra bra eftersom vi sedan länge (med en veckas mått mätt) hittar vårt bästa upplägg för en dag på kryssning;
Morgonträning. Frukostbuffé. Förmiddagspoolhäng. Kanske barnklubb. Surfsimulator. Lunch. Poolhäng. Eftermiddagsfika på promenadstråket. Kolla någon parad eller show. Få ett ballongkonstvek. Lite klättring. Poolhäng. Bokläsning. Bubbelpool (den på utsidan av båten) och solnedgångsdrink. Rumsfix. Middag. After dinner och kolla på folk (otroligt underhållande) på promenadstråket. Barnläggning. After After på balkongen. Sova (minst 8 timmar).
Ungefär så.
Det är fina dagar, man behöver inte mycket mer. Kryssningslivet alltså. Vi är övertygade.

en dag på kryssningen dag på kryssningen dag på kryssning

Vi hade en dag i Mexico också. Det var en tämligen fantastisk dag. Vi delade på oss, för den delfinsimning (”Push, pull and swim”) jag och Stella siktat in oss på var Max för liten för. Så han och Henke åkte istället på båt- och snorklingsutflykt med strandhugg och äventyrsbad i vattenkanten. Det var en suverän utflykt tydligen, så den kan verkligen rekommenderas om någon läsare är på väg på kryssning. Katamaran, SUP (stand up paddling, Henke satte Max framme på brädan), god mat och dryck och allmänt skön familjär partystäming på båten, roliga rutschkanor etc i vattnet, bra snorkling och dessutom var det hela förhållandevis billigt med 70$ för Henke och gratis för Max. Tips!

Utflykt Mexico, ”Push, pull and swim” – simma med delfiner

Min och Stellas utflykt kräver förstås ett helt eget inlägg, och inte minst måste det ackompanjeras av bilder när vi gosar, pussas och roar oss med delfinerna (update: Här är inlägget om vår dag med delfinerna). Det var helt fantastiskt! Vi var länge i vattnet så även om denna utflykt var dyr (runt 100$ var) så kändes det otroligt värt. Och jag som var väldigt nära att göra detta med Stella i Dubai i vintras jämförde med det priset så jag tyckte nästan det kändes billigt. Dessutom var det utomhus i inhängnader i vattenkanten så det kändes som en naturlig miljö. Som sagt, hur bra som helst och jag njöt nästan lika mycket som vår extrema djurvän till dotter.
Sedan hängde vi kvar på den fina stranden, eller en strandklubb som det var, och hade en väldigt härlig dag. Topp!

IMG_6571-0.JPG

IMG_6567-0.JPG

IMG_6568.JPG
Mexican plate.

IMG_6569.JPG
Snorkla!

Lite skönt för barnen också att få lite tid ifrån varandra. De leker väldigt bra men det märks också att de levt väldigt tajt länge nu. Fast, när jag frågade Max vad som varit bäst med hans dag svarade han ”när jag fick träffa Stella igen”. Jojo.