5 resmål jag drömmer om (aka bucket list anno 2014)

Jag gör det svårt för mig och går vidare efter min topp 10-bucket list gällande sevärdheter och ger er mina fem största JAG MÅSTE DIT vad gäller ställen överhuvudtaget, vare sig de huserar världsmonument och ställen det görs ”Check” på eller ej. Majoriteten av dessa är snarare av typen ”Hur kommer det sig egentligen att jag inte varit där än?!?

1)      Machu Pichu

Ja alltså, det är en dröm. Jag måste måste. Det jag blir allra mest tagen av generellt är vidder, som i ställen där naturen är extra mäktig och jag får känna mig minst på jorden och med det förstå hur fantastiskt det är att jag får finnas på den och se sådant jag ser. Min själ pratar med utsikten och jag blir världsfylld på ett sätt som jag bär med mig varje dag i livet.
Tät tvåa är mäktiga monument som skapats av människan, som på liknande sätt får mig att se den korta tid jag har på jorden i den tid som är en evighet som en gåva. Något som på det sättet får mig att uppskatta varje dag, att se det lilla i det stora och det stora i det lilla. Det som utgör hela min livsfilosofi, ungefär. Att jag ser livet från den ljusa sidan är ingen slump.
Machu Pichu då, ja men det lär ju vara världens mäktigaste ställen som kombinerar dessa två.
Hör ni någon som står med utsikt över Machu Pichu och samtidigt ger av ett skrik av Ronja Rövardotter-vårskrikstyp, gråter och hoppar på stället på samma gång så är det förmodligen jag som äntligen kommit dit.

Bild från Pixabay.

2)      Sydafrika

Jag vet, det är ett under att jag inte varit där. Det borde vara Resmålet med stort R för mig. Fantastiskt god mat och goda viner till billig peng och med det livsnjutande på topp. Fantastiskt och konstant varierande landskap, annorlunda kultur och inte minst en kontintent jag aldrig varit till och så safari på det. Jag har aldrig varit på safari och även om inte Top 5 är något jag drömmer om egentligen – jag gillar människor mer än djur – så vill jag ha en safariupplevelser. Varför inte gjort ännu eller på ingående? Vi hade så mycket annat vi prioriterade före barn och just nu är de för små så vi får vänta lite till.

I februari 2017 kom jag så äntligen dit – läs mer om Kapstaden här.

3)      Bali

Jag älskar Asien gränslöst. Bland det vackraste jag någonsin sett är risplatåerna och vulkansjöarna på Indonesiens nordligaste ö Sumatra. Buddhism tilltalar mig och fascinerar mig på samma gång. Jag älskar yoga och andlighet. Stränder och god mat. Så varför har jag inte varit på Bali? Det kan man fråga sig – Bali har kombinationen jag drömmer om. Jag var på väg på en yogaresa dit i mars nästa år, vilket jag fick lägga ner när vi bokade Karibien. Så snart. Någon gång. Lite jobbigt med dåliga flyg dit kan jag tycka, men de som åker – Quantas – tillhör mina absoluta favoritbolag så att det är mellanlandning i Doha kanske man kan ta för att landa på ett sådant paradis som Bali. Att jag läst ”Lycka, kärleken och meningen med livet” är kanske ingen överraskning?

Min dröm om Bali blev sann i december/januari 2016/2017, under en månad med familjen.

4)      Island

Jag har längtat efter Island så länge nu – något jag skrivit om till exempel här. Det fantastiska landskapet på en möjligtvis utmanande friluftssemester i sagolandskap. Det ligger ju också förhållandevis nära, är numera hyfsat prisvärt att åka till och jag vet att jag kan få med mig kompisar dit nästan när som helst. Så vad väntar jag på? Allt är väl en avvägning, förstås. Jag har möjlighet att resa mycket och gör också det, men det finns ju också alltid så mycket att välja på och Island måste ändå planeras in extra bra samtidigt som det är för mycket för bara en weekend eller något jag kan välja som ”både och”. Jag vill vara där tillräckligt länge, jag vill veta i detalj vad jag vill se (dvs hinna planera ordentligt) och vara säker på att de ställena händer. Jag vill vara aktiv – rida på hästar, åka jeep, vandra. Trycka in mycket varje dag. Göra alla turistgrejer och lite till. Men jag tror ändå på 2015. Jag känner att jag måste få till det då. Se detta som ett löfte. Inte så mycket mitt till er utan mitt till mig själv.

Jag förverkligade min dröm 2015, precis som jag sa. Läs mer om Island här.

5)      Tokyo

Storstaden på allas läppar efter att New York fått en utmanare i gengren Mest Hypade storstad. Gigantiskt som ingen annan modern och trendig storstad, med extra allt. Neonskyltar och folkmyller, körsbärsträd och geishor, skyskrapor och tempel, överchica butiker och picknickar i park. Och dessutom fantastisk matkultur såväl som nattliv. Jag längtar till Tokyo… men i vår faller nog ändå valet på New York om det blir storstadssemester. Utmaningen i att älska så många ställen och alltid längta tillbaka samtidigt som drömmarna om nya ställen är enorm alltså…

Tokyo, bild Pixabay

 Vilka ställen som du aldrig har varit på drömmer du mest om? Obsobsobs, inte göra det lätt för sig – begränsa till fem!