Söndags-”jobb”

Oj vad vi har varit effektiva idag! Från en heldag utan förpliktelser i stan igår till en dag med massa fix hemma idag. Fast förstås först handbollsträning, ett försök till skridskoåkning (men tyvärr hade vi läst fel på tiderna för allmänhetens åkning), lunch och en tur till Nacka ridhus för bokning av Stellas knatteridning.

Det vi jobbat med idag har varit av allra mest fysiska sort. Vi fick nämligen 2 kubik ved levererat strax efter lunch… Vet ni hur mycket två kubik är? Sjukt mycket. Vet ni hur mycket ved väger? Sjukt mycket. Dessutom har vi förvaringen bakom en friggebod i ena hörnet av tomten och säcken med ved kom på uppfarten så långt därifrån man kan komma ungefär och inklusive tomtens rätt höga nivåskillnad. Det var mycket slit, inte minst för Henke som hade både jobbarbrallor och mössa på (tack Johan! 🙂 ).

IMG_6807

Här buret, staplat och klart några timmar senare. Och då hade även Henke fixat en temporär lösning på lite takproblem på friggan.

I säcken fick de sista lövhögarna plats, som legat ihopkrattade ett tag i väntan på bättre öde. Mörkret började sänka sig medan vi gnetade på…

IMG_6808

…och snart blev det beckmörkt. Vi flyttade om lite bland några lampor vid gången upp mot huset och jag gick loss med en sekatör i mörkret för att göra dem lite mer synliga. Det kan ha blivit precis hur som helst, att klippa tujor den här årstiden, helt utan plan och i totalt mörker är förmodligen inte vad som rekommenderas. Oh well.

IMG_6809Det låter säkert som en rätt jobbig dag men jag skulle hävda motsatsen. Det är så himla härligt att fixa i en trädgård till ett hus man älskar så. Göra saker bättre, i huset vi känner att vi liksom växer med.

Några som dock inte instämmer i att aktiviteterna var bra är mina leder. Idag har jag pressat dem till smärtgräns-max och betalar med extra ont när jag nu ligger i soffan på kvällskvisten med svullet bultande fötter och undrar hur extra ont jag kommer ha inatt och imorgon. Om jag är less? Eh. Så INIHELFVETE.