Sommarsemestern – drömmen om Grekland

Jag skrev redan i förra veckan om att vi nu hyrt ett hus på höjden ovanför Rethymnon på Kreta. Det blir förstås ytterst fint, och att konceptet med kompisfamiljer är vår grej vet vi sedan länge.

20130714-123353.jpg

Jag har också fått tips om – och är helt inställd på – att göra en dagsvandring genom Samariaravinen på Kreta. 16 km lång ger en tuff vandring i magisk inramning – jag är redan enormt taggad. Bilden nedan är från TUI som arrangerar utflykter dit. Vi får väl se om jag får med mig någon ur sällskapet (hoppas) eller om jag får göra det själv (ja, det gör jag annars).

Jag ville dock ha ännu mer Grekland, och hade ju som jag nämnde förra veckan en idé att sälja in till Henke. Och tänka sig, han var på med en gång! Så nu blir det så att vi tar en färja från Kreta till Santorini när husveckan är slut, och tar några nätter där innan vi flyger hem direkt från Santorini. Det ska bli så otroligt häftigt att se denna ö som ska vara något utöver det vanliga.

Bild från Wikipedia.

Så nu säger jag det igen – ni måste ge mig massa tips!
Inte minst boende på Santorini – vart ska man bo? Vi vill gärna ha utsikt och eftersom vi kommer lämna kompisarna vilket säkert kommer kännas lite deppigt så tror jag att något som känns lite schysstare är det som gäller. Det är bara 3 nätter också, så det kan det få vara värt.