Sommarsemestern – drömmen om Grekland

Jag skrev redan i förra veckan om att vi nu hyrt ett hus på höjden ovanför Rethymnon på Kreta. Det blir förstås ytterst fint, och att konceptet med kompisfamiljer är vår grej vet vi sedan länge.

20130714-123353.jpg

Jag har också fått tips om – och är helt inställd på – att göra en dagsvandring genom Samariaravinen på Kreta. 16 km lång ger en tuff vandring i magisk inramning – jag är redan enormt taggad. Bilden nedan är från TUI som arrangerar utflykter dit. Vi får väl se om jag får med mig någon ur sällskapet (hoppas) eller om jag får göra det själv (ja, det gör jag annars).

Jag ville dock ha ännu mer Grekland, och hade ju som jag nämnde förra veckan en idé att sälja in till Henke. Och tänka sig, han var på med en gång! Så nu blir det så att vi tar en färja från Kreta till Santorini när husveckan är slut, och tar några nätter där innan vi flyger hem direkt från Santorini. Det ska bli så otroligt häftigt att se denna ö som ska vara något utöver det vanliga.

Bild från Wikipedia.

Så nu säger jag det igen – ni måste ge mig massa tips!
Inte minst boende på Santorini – vart ska man bo? Vi vill gärna ha utsikt och eftersom vi kommer lämna kompisarna vilket säkert kommer kännas lite deppigt så tror jag att något som känns lite schysstare är det som gäller. Det är bara 3 nätter också, så det kan det få vara värt.

 1. Samariaravinen är riktigt häftig! Det sköna med Kreta är att allt liksom finns där; städerna, byarna, stränderna och bergen.
  Om ni vill ha utsikt på Santorini, satsa på Fira (Thira) eller Oia. Vill du däremot bo vid strand så blir det andra orter. Härligt med Grekland!

  1. Stort tack för tips!
   Eftersom vi åker från Rethymnon med både pool och strand så tror jag vi kommer vara mätta på strand och föredra utsikt. Båten kommer in till Thira så det är nog kanske bäst då.
   Har du något tips på hur man ska göra Samariaravinen – vilken arrangör liksom?

 2. Ang Santorini – Båtarna anländer ju precis nedanför Fira så där ska ni absolut bo Världens härligaste serpentinväg upp. De bästa stränderna ligger på andra sidan ön, turistigt värre (gäller iofs för hela ön…). Det som är bra är att man lätt tar en tur runt ön på ett par timmar och kan stanna till där man känner för det. bra vägar och badplatser finns det gott om. Och vill ni dyka så är det helt ok dykning utanför ön, Medelhavsmässigt mätt!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
The Lamp Hotel & Spa I Norrköping
The Lamp Hotel & Spa i Norrköping