Stockholmsrestaurang: Farang

I flera månader har jag läst om Farang. Alla som varit på denna numera drygt två år gamla krog verkar övertygade – det är Stället med stort S för den som vill ha grym mat till ett okej pris i en riktigt härlig miljö.

Vi testade Farang i lördags och jag kan bara instämma i allt ovan. Men vi tar det i tur och ordning.

Farang är väldigt stort, en rejäl lokal med många bord men utan att för den sakens skull kännas mer stimmig än man vill (lite stimmig känsla är ju bara trevligt) och inramningen som är ungefär mörk, mörk, mörk och svart känns mystiskt härlig och inbjudande. Mysigt och sobert på samma gång, liksom.

IMG_8252

En vanlig meny finns, men allra populärast är att äta deras avsmakningsmeny. Det finns två varianter, där den med Farangs storsäljare säljs för 645 kronor och alternativet med ännu mer smakrika rätter kostar 690:-. Det är då 8 rätter som kommer in med lagom tempo under 2,5 timmar.

IMG_8205

Inledande CHA PLU BLAD MED RIVEN ANKA, tamarind, litchi, thaibasilika hade alla rätt. Snygg och enormt god.

IMG_8206

Rätt nummer två SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT VIS,  asiatiska örter, svartrisvinägerdressing hade jag kanske föredragit annan fisk än hälleflundra i, men inget fel på smakerna.

IMG_8207

SOFTSHELL CRAB med  grön mango, mynta, pomelo, grön ´nahm jim´, jordnötter var rejäl och riktigt god. Frityrdeg lite i överkant men fantastiska smaker.

IMG_8209

Absolut godaste rätten var KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELL,  knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök. Helt magiskt god, och en sådan där rätt jag kommer kunna drömma våta drömmar om under en lång tid framöver. Köttet fullkomligt föll isär, och smakerna kittlade gommen.

IMG_8210

THAI-ROTIBRÖD, PHENANG CURRY var något av en mellanrätt. Jag älskar penang curry och den var ett trevligt mellanspel.

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU,  vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu var kvällens tråkigaste rätt, tycker jag, men så är jag inte riktigt någon tofuälskare heller.

IMG_8211

KALVKIND ´SEREMBAN´  långbakad kalvkind, aromatisk chilibuljong,
sallad på mynta och böngroddar var ännu en riktig fullträff med otroligt gott kött och grym sås ihop med helt rätt krispighet i tillbehören.

IMG_8212

Efterrätten ´HOLA HOLA 11´ thaimarinerad frukt, sockerärtor, granatäpple,
vaniljkokoslag, mango-ananassorbet var fantastiskt god om än lite väl söt. En perfekt avslutning på middagen och efter den var man mer än nöjd.

IMG_8216

Farang har som sagt varit väldigt haussat och jag hade enormt höga förväntningar. Förutom att jag hört gott om stället så fullkomligen älskar jag asiatiska smaker och jag blev verkligen inte besviken av Farangs galet goda smaker. De levde upp till mina höga förväntningar.

Riktigt samma finess som andra krogar i samma klass vet jag inte om jag tycker att Farang har, men jag skulle verkligen rekommendera stället till vem som helst utan att vara det minsta nervös för att någon skulle bli missnöjd. Det är enormt bra, kvalitativt och vällagat på alla sätt och vis och inramningen är härlig. Hyfsat prisvärt känns det också.
En stabil fyra på gränsen till stark sådan säger jag. Testa!