Morgonirritation i kubik – Austria airlines

Vi tog höjd för lite extra tid på Arlanda imorse trots flygavgång redan 06.40. Uppstigning mitt i natten med andra ord, men det fick det vara värt – på Arlanda väntade ju loungen vi numera får vara i, och god frukost där. En fin start på dagen och semestern.

Istället stod vi bredvid incheckningen i en timme.

Vi hade bokat plats åt hela sällskapets skidor – 8 till antalet – direkt via resebyrån men tydligen hade det aldrig bekräftats från flygbolaget Austria Airlines. Något ingen informerat oss om och eftersom vi till och med betalat extra för det hade vi inte kollat det extra. Sådär vårt 5e år till alperna hade vi inte någon tanke på ändrade rutiner.

Men vid incheckningen blev det stopp. Har man inte plats åt skidorna bekräftat är det kört, helt enkelt.

Vi fick inte hjälp alls, utan personalen vid incheckningsdisken lade in det i systemet men inväntade bekräftelse från någon som inte fanns. Dvs, vi fick ett telefonnummer att ringa själva – det var det enda, men problemet med det var att de öppnade klockan 8. Kom igen?!

Det var hyfsat uppgivna miner där vi stod med våra otympliga skidor utan besked medan tiden tickade iväg.

Först när incheckningen stängde kl 6 fick vi hjälp av en (snäll) person, någon form av chef som hade eget number till flygbolaget. Varför vi inte fick kontakt med henne direkt kan man ju undra!
Skidorna lastades på och en kvart innan avgång var vi redo att boarda. Irriterade (men glada att ha fått med skidorna till slut iallafall) och enormt hungriga.

En ytterst kort mellanlandning i Wien och så anlände vi Innsbruck med en litet propellflygplan före 11 – och tänka sig, våra skidor kom de med! Då var vi riktigt nöjda ändå men ändå – ska du flyga till skidresan så trippelchecka det där med skidorna. Och Austrian airlines är inte direkt ett bolag att rekommendera…

IMG_8276

IMG_8300

Följ mig!

Mer läsning...
Lugn helg i december? Really?