Recension: Ägd – Vad kostar ett rikare liv?

I fredags var vi och såg Ägd med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. För några år sedan körde de succéföreställningen Ljust och Fräscht för utsålda arenor och vi såg showen på Berns strax efter premiären. “Klockren med konstanta garv, humoristisk och tänkvärd på samma gång” skrev jag om den uppsättningen, och samma ord kan beskriva ÄGD. Den var så enormt rolig, och man skrattade högt och skämdes på samma gång. De är helt enkelt så träffsäkra och man vet ju att de har rätt i mycket av den samhällskritik de ger där de nu gått från inredningshysteri och väggord till rika människors (och inte minst storstadsbors) överkonsumtion. Viktigheter… Som vi svenskar känner skuld över, återkom de till. Ja. Så är det.

Om jag ska säga något kritiskt så var den stundtals något spretig men den röda tråden fanns konstant och utan de spretiga utspelen hade antalet asgarv från publiken varit färre. De var där deras komiska sidor fram allra mest men ändå tar jag mest med mig en sak gällande deras personer. De är genier, kort och gott.

IMG_9065.JPG

Vi såg showen ihop med 8 kompisar som alla kände igen sig ytterst mycket i showen. Inte bara gällande livsstilen vi alla kan skriva under på, utan även gällande namn och orter man kan komma ifrån. Stort extragarv på den! Så det var en ytterst trevlig kväll som inleddes på Marcus Samuelssons Kitchen and Table (recension kommer!) och avslutades på Scandic Grand Central. Helkväll!

Följ mig!

Mer läsning...
Cork vinbar gamla stan stockholm
Cork vinbar i Gamla stan