Utflykt till Artipelag, Nacka

Vi älskar att göra små utflykter på helgerna. Gärna kombinera fina vyer med någon promenad och lunch. Igår åkte vi äntligen till Artipelag i Nacka (Värmdö) en 20 minuters bilresa från Stockholm, som vi hört talas om från flera håll. Nere vid vattnet vid Hålludden finns en strandpromenad som slingrar sig längs vattenkanten. Hela promenaden är gjord i lärkträ och passar sig således perfekt för såväl barnvagnar som rullstolar. Längs promenaden finns också flera bänkar och picknickbord.

IMG_9106.JPG

IMG_9108.JPG

En riktigt vackert och trevligt stråk om ca 800 meter, som kan kombineras med fler utmärkta stigar för den som vill gå lite längre.

IMG_9107.JPG

Vid slutet av promenaden tornar själva Artipelag upp sig, ett namn som är en sammanslagning av (konst), Activities (aktiviteter) och Archipelago (skärgård) och som ska påvisa vad stället kan erbjuda. I aktivitetsväg är det inte bara naturupplevelsen som erbjuds utan Artipelag har som namnet antyder konstutställningar och andra aktiviteter i sin stora konsthall och i resten av de 10 000 kvm stället är.

Stället är otroligt vackert och en upplevelse bara i sig. Vackra materialval, enormt högt i tak och luftigt och så konstant med storslagen utsikt över havet.

IMG_9109.JPG

Det finns två restauranger, varav en lite dyrare/finare restaurang och en med mer cafékänsla. Vi valde bort lunchbuffén (tänk brunch goes lunch – vällagat, stort urval och fräscht) för 245:- och åt en varsin fin räckmacka för 135:-. Ännu bättre var att barnen kunde äta så mycket plättar de ville från barnbuffén för 45:-. Så ska barnmat kosta!
(Till skillnad från t.ex Renee Voltaire där vi för ett par veckor sedan fick betala närmare 90 kronor för 2 pannkakor – sjukt).

IMG_9084.JPG

IMG_9110.JPG

Att en av de stora evenemangshallarna just nu var fylld med springcyklar och trampbilar var inte direkt sämre, tyckte våra barn som hade enormt svårt att slita sig därifrån.

IMG_9111.JPG

Artipelag var verkligen fint och en härlig lördagsutflykt som jag verkligen kan rekommendera!

Följ mig!

Mer läsning...
Anders Franzéns park – en rolig lekpark i Stockholm / Hammarby sjöstad