Reseinspo: Guidebok till Florida

I många år när jag reste var jag Lonely Planet trogen. South East Asia on a shoestring var det allra viktigaste i min packning när jag förvandlades till en backpacker år 2000. Ett antal år senare insåg jag att den guideboken inte alls fyllde mina behov längre – och det hände förstås när jag gick från allra mesta budgetresenär till lite mer mogen backpacker ungefär 8 år senare (läs: när jag fick barn). Sedan dess har jag inte riktigt hittat hem i guidevärlden, men nu har jag fått testa en guidebok som har potential – Karavan reseguider.

Det som tilltalar mig är att de fokuserar på att hitta och berätta om resmål med lite extra fokus på guldkornen vid sidan av turiststråken. De häftigaste kvarteren i New York, den godaste pizzan i rom, den mest udda baren i Amsterdam och var man faktiskt ska bege sig på Miami beach för att få den godaste och mest prisvärda maten.

Jag fick hem just den boken där Miami-tipsen finns – Ett annat Florida. Den bjöd verkligen på inspirerande tips om Florida och vi hade verkligen haft nytta av den på vår resa till Miami och Florida Keys för några månader sedan. Är du nyfiken på den resan så läs under taggen Florida & Karibien 2014.

I helgen dyker det upp en tävling där du kan vinna en egen valfri guide från Karavan – stay tuned!

IMG_9329.JPGSnygg, inbjudande och lagom nätt.

IMG_9332.JPG
Alternativa men välbehövliga tips.

 IMG_9331.JPG

Vi körde hela vägen ner till Key West och hade definitivt kunnat hitta mer guldkorn på vägen om vi haft den här guiden till hjälp.

 IMG_9330.JPG

“Håll dig på 3 meters avstånd från alligatorerna i Everglades” – det gjorde inte vår Stella inte!

IMG_6240.JPG

Nästa gång i Florida får vi ta lite mer hjälp av tipsen – för tillbaka till Florida kommer vi garanterat att komma. Då misstänker jag att vi inte slipper undan Orlando med sina nöjesparker och får njuta även av västkusten med Naples, Tampa mm.

Följ mig!

Mer läsning...
åre jul
Midvinterkrisp i Åre (och julen 2021)