En till viss del kickass-feminstvecka

Förutom det sedvanliga kvinnohatet som flödat på Twitter och mot de som tar kampen allra tydligast har detta varit en riktigt bra feministvecka. 3 av 4 partiledare i alliansen – som alltså på riktigt verkar ha slutat kvotera in män – är (eller lär bli) nu kvinnor, hashtagen #kvinnorförtrycker på Twitter var genialisk och ”LimpAn” hamnade i rampljuset med sina helt fantastiska och ytterst välbehövliga tolkningar av våra klassiska superhjältar (och vad jag hört har ingen av dem ens verkat kränkta och hört av sig).

Kolla in LimpAn på Facebook! 

Dessutom var de allra flesta inlägg och uttalanden relaterat internationella kvinnodagen smarta, bra och givande.

Själv har jag både tänkt och skrivit inlägg om genus – men som ofta när jag skriver inlägg i kategorin ”Åsiktsmaskiner/Krönikor” så har jag inte publicerat dem. Blir de inte tillräckligt bra eller tydliga vill (eller vågar?) jag inte det. Jag vet inte. Kanske borde. Vad tycker ni, vill ni läsa om uppfostran av små pojkar och om barn som blir tweenies för tidigt?

Mina barn myser framför Sofia den första igår. 

Men nu – helg! Bussen landar snart hemma i Nacka och jag ska ta ett glas rosé i solen och sedan hänga med mina barn, deras kusiner, faster&farbror, farföräldrar och min man. Och packa till Blogger Boot camp förstås!

blogg100 – 15/100