Fredag och dagens snackisar

Ingen har väl missat initiativet #rockasockorna?
Att en 10-årig tjej i Smålands initiativ för att hedra sin storasyster som har downs syndrom skulle få genomslag över hela Sverige hade nog inget kunnat vänta sig. Sociala medier har totalt exploderat av olika strumpor, som alltså var sättet att visa att ”olika är bra!”, och nämn en förskola eller skola som inte uppmärksammat detta… Jag tror inte det finns.

Mina barn var dock skeptiska, när de gick upp ovanligt tidigt imorse för att börja skola/förskola en timme tidigare än vanligt för att jag skulle hinna med ett tidigt morgonmöte, och jag fick dem inte att ta på olika strumpor. Men ”det är ju klart att olika är okej” konstaterade de och vi pratade lite om anledningen till rockasockorna-dagen, så budskapet lär ha gått fram. På Max förskola hade de gjort en gemensam övning och bytt strumpor med varandra. Fint så.

Över 75000 inlägg på #rockasockorna på Insta idag. Mäktig genomslagskraft!

En annan stor snackis är förstås solförmörkelsen som inträffat idag och peakade vid lunch. Rejält mäktigt måste jag säga!

IMG_9516.JPG

Själv har jag inte haft någon toppendag. Mitt halsont gjorde att jag hade väldigt svårt att sova inatt och även om jag kände mig tillräckligt okej för jobb imorse imorse så kände jag snart på jobbet att jag inte var hundra. Mosig hjärna, öm hals och trött kropp. Vid lunch åkte jag således hem, drog i mig en god sopplunch (den var riktigt fin, men visst känns 50:- i överkant?!) och la mig och sov i 2,5 timme. Nu känner jag mig lite piggare faktiskt och tror att jag kanske lyckats vända sjuktrenden snabbt genom att för ovanlighetens skull lyssna lite på kroppen. Hoppas!

IMG_9517.JPG

Så med det har vi fredag och jag är väldigt sugen på en skön Stockholmshelg med familjen, som snart är fulltalig igen.

____________________________________________________________________
Blogg100 – 20/100