Tävling: Vinn hotellnatt i Göteborg

Det var ju riktigt stort intresse för reseguiden jag tävlade ut förra veckan, så vad kan passa bättre än att även inleda även den här veckan med en tävling?

I samarbete med Ibis Styles så tävlar jag ut en hotellnatt på Ibis Styles Göteborg City, där man bor centralt på en båt med Göta älv utanför fönstret. Övernattningen gäller en natt i dubbelrum inklusive frukostbuffé till ett värde av 1.095 Kr och kan nyttjas när du vill under hela 2015.

Ibis Styles Göteborg City totalrenoverades 2012 och bjuder förutom det centrala och mysiga vattenläget på bekväma sängar i moderna rum med platt-TV, wifi och givetvis finns en restaurang på båten.

Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att lämna en kommentar på detta inlägg, där du berättar ett tips på en stad i Sverige att besöka för en natt eller helg, och såklart någon anledning till varför du tipsar om just den.
Det är så mycket fokus på weekendstäder i Europa nu på våren och det är förstås härligt- men även i Sverige finns ju många pärlor som är väl värda besök, eller hur?

Tävlingen avslutas söndag den 29/3 klockan 22.00.

_______________________________________________________________
Blogg100 – 23/100

  1. Tipsar om min hemstad Jönköping. En mysig stad vid Vättern där våren är ljuvlig, bo på VOX hotell och käka gott på Galleri Tegel.

    1. Jag får ändra mig och inte bara passera Jönköping på väg till makens hemort Hestra med andra ord. Tack för inspiration!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  2. tipsar om Norrköping. Fina staden med spårvagnar och strömmen som rinner genom stan. Gå till arbetets museum, fika på Färgaregården, lek med kidsen i folkparken eller Vasaparken. En sväng till Visulaiseringscentret. Kanske en fotbollsmatch? Gå till lyxiga Ardor och ät en riktigt god middag eller ät något lättare på Pappa Grappas matbar. Sa, jag, välkommen till Norrpan!

    1. Riktiga supertips! Lägger helt klart upp Norrpan på listan över städer att besöka. 🙂

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

    1. Smögen är fantastiskt! Måste försöka passera i sommar på väg till/från västkusten!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  3. Tar ingen stad utan tipsar om Orust å Tjörn. Havets sus, skaldjur å en å annan go Göteborgare eller en redig feskgöbbe 😉

    1. Förstår att du tipsar om de ställena – snacka om att du har smultrunställen runt hörnet. Kan förstås hålla med om Tjörn, min stora höga-kompis tar ofta med oss dit (inkl. gifte sig där) – underbart!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  4. jag tipsar om Bjärehalvön. Bo i Torekov eller Båstad. Besök Hallands väderö och hovs hallar. Ät fantastisk mat på stollaby krog. Det finns så mycket mer än champagnestekare där. Det är verkligen en magisk plats.

    1. Kan bara hålla med, vi är i Halmstad varje sommar och älskar att upptäcka alla ställen runt Bjäre. Tack för fina tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  5. Res till Leksand och bo i Tällberg när du är där så är du nöjd av att bara få finnas till.Vandra omkring i denna underbara miljö5med utsikt över Siljan. Underbart

    1. Jag är uppvuxen i Dalarna (Borlänge) och kan bara hålla med om ljuvliga Tällberg – vackrast i Sverigest finaste landskap säger ju inte lite!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  6. Mitt tips är ett besök i vår vackra trästad Eksjö. En fantastisk fin liten stad full av gamla vackra trähus o kullerstensgator. Kulturell gammal militärstad som ockå finns i Alice Tegners visa om borgmästar Munthe. Vackra omgivningar med gott om sjöar. Väl värd ett besök

    1. Det hade jag ingen aning om att Eksjö hade allt detta – tack för tips, det ska jag lägga på minnet!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  7. Jag vill tipsa om min stad Östersund. Vårvintern i centrala badhusparken är otroligt svårslagen, med 1000-tals glada människor nere på isen. Solstolar finns utställda, grillarna är varma och det finns spolad is för barn, samt långa Medvinden för de som vill åka långt.

    Även sommaren är väldigt härlig, med det glittrande vattnet konstant närvarande då Storsjön delar av Östersund och Frösön (och båda tillhör staden). Shoppa det du vill i centrala Östersund, köp sedan en glass och strosa de 100m ner till vattnet. Enkelt och bra! 🙂

    1. Wow, det låter helt helt helt fantastiskt! Varför har jag aldrig varit i Östersund?!
      Tack för ett superfint tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  8. Besök lilla Trosa, du stärker både kropp och själ.
    I den lilla staden promenerar man, njuter och mår väl.
    Glöm trafik och stress, här finner du ingen sådan press,
    bara en stilla atmosfär som får dig att känna livet nu och här.

    1. Har hört så mycket gott om Trosa även tidigare, det verkar vara hur mysigt som helst.
      Tack för tips och fin prosa!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  9. Västerås har massor att erbjuda, du kan bo 13 meter upp i ett träd på Hotell Hackspett eller under ytan på undervattenhotellet Hotell Utter Inn som ligger vackert i Mälaren. Varför inte ett besök på Kokpunkten som är Sveriges första actionbad, gissa om det går fort utför:) För den som vågar så finns spökvandringar på Engsö slott, för dom som är känsliga så är det jätte vackert att uppleva slottet dagtid.Trevliga uteserveringar, flotta restauranger och mysiga fik dessutom bra shopping. Kom och besök vackra Mälarstaden Västerås.

    1. Västerås har jag inte ens tänkt på som en stad man kan tänkas vilja åka till (haha, sorry!) men nu har du fått mig på helt andra tankar. Och det var så otippat så jag har utnämnt dig till vinnare i tävlingen. Maila mig dina kontaktuppgifter på livetfrandenljusasidan.se @ gmail.com så återkommer hotellet med din voucher! Grattis!

  10. Jag slår ett slag för Göteborg – på sommaren.
    Den staden har allt.
    Liseberg, vatten, natur, en skärgård, mysiga fik och resturanger. Ett casino för den som känner sig äventyrlig.
    Slottskogen får inte missas och inte heller trädgårdsföreningen.
    Staden erbjuder mycket för alla – stora som små!

    1. Ja, jag kan bara hålla med om att Göteborg är en fantastisk stad!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  11. Mitt tips är Falkenberg. Stade ligger vid havet, och en härlig strand, med en lång vacker strandpromenad. Ätran rinner genom stadskärnan, och längst med Ätran finns ett helt underbart promenadstråk.

    1. Jag har bara varit som hastigast i Falkenberg, men hör ju att jag behöver se mig om lite mer. Kanske får bli en utflykt i sommar när vi är i Halmstad!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  12. Jag vill tips om Lidingö där jag bot och är uppvuxen. Lidingö ligger ju i Stockholm men är en egen kommun. Fantastiskt vackert naturreservat,, sandstränder, farleden med både små båtar och stora Silja Linebåtar som tuffar förbi.
    Foresta hotell ligger vackert belägen precis vid brofästet ut till ön. I Stockholms city är ni på en kvart. Ni bor i skärgården fast i stan. En helt fantastiskt underbar ö…

    1. Alla som bor på Lidingö verkar annat än älska sin ”ö” – som jag hör att jag borde bekanta mig mer med. Tack för tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

    1. Det skulle barnen älska, måste verkligen ta oss dit!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  13. Örebro. Låter tråkigt, men icke. Fullt av fina restauranger, parker, toppen shopping, loppisar, second handbutiker, äventyrsbad, lekland med mera och inte minst en underbar befolkning med en specifik dialekt.

  14. Jag tipsar om Mariestad. En plats där vi alltid stannar med husbilen på väg ner till södra Sverige. Mysig hamn och en pittoresk gammal stadsdel samt en bra husbilsställplats gör att vi aldrig far förbi.

    1. Kan inte fatta att jag missat denna pärla (som jag dock hört talas om i fler sammanhang som just en sådan).
      Tack för tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  15. Vill självklart tipsa om Kalmar! Perfekta läget vid havet med massa uteserveringar under sommarhalvåret. Historiskt möter modernt och passar för alla åldrar. Helt klart ett måste med närheten till Öland 🙂

    1. O alla serveringar o restauranger som faktiskt har öppet året om..Du hittar krogar som värnar om det närproducerade ifrån ölands odlingslanskap.Hängmörat oxkött,nyfiskad viltlax,havtorn o en mängd med färska kryddor.På öland finns ett eget ostmejeri,gårdsmejerier o den öländska salamin o ölkorven med sting i.Potatislandskapet med de bästa förutsättningarna till tidiga färskpotatis,Jordgubbar o landets största producenter av röd-vit o gul lök.O de svenska specialiteterna ingredienserna till vår ärtsoppa o bruna bönor.

      1. Kalmar låter helt fantastiskt, och tack lite extra för alla fina mattips – jag älskar god mat och går igång totalt på de där tipsen.

        (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  16. Mitt tips nu till våren och sommaren blir Österlen i Skåne , det är såå vackert och finns mycket att uppleva och se =)

    1. Varit där för ganska många år sedan nu, och visst är det fantastiskt! Skulle så gärna åka tillbaka!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  17. Jag tipsar innerligt om Vadstena! En väldigt liten, men otroligt mysig stad. Fylld med mysiga bed och breakfasts, superbra restauranger och små torgaffärer. Dessutom kan man störva runt vattnet, se massa fina gamla byggnader och äta glass i parkerna!

    1. Där har vi pausat några gånger på väg söderöver – och jag kan bara hålla med om att det är en supergullig pärla. Tack för tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

    1. Oh ja,precis nere i hamnen med en stor uteservering på en brygga övervattnet.Att se båtar på väg till o från gästhamnen o njuta av hotellets kvällsbuffe som ingår i rumspriset,det är livet o deras kaffemaskin med en suverän caffe latte.

      1. Låter härligt – jag måste verkligen besöka Kalmar!

        (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  18. Besök Skellefteå, där bor Sveriges trevligaste människor. En gång 2003 var jag där och det fanns inga taxibilar på flygplatsen så jag fick ta flygbussen in till centrum. När väl alla gått av så frågade chauffören vart jag skulle då vi pratat tidigare och förstått att jag var utifrån. Jag sa vart jag skulle och sedan körde denna fantastiska människa ut i ett industriområde för ett möte jag hade. Jag glömmer aldrig henne eller Skellefteå!

    1. Vilket härligt minne, inte illa för en stad att minnas speciellt för sina trevliga invånare – det är ett bra betyg!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  19. Vill gärna tipsa om Ystad. Jag har varit där EN gång i mitt liv, men skulle kunna flytta dit på stående fot. Det var en fantastisk liten stad. Så många söta hus, i så många olika stilar … och inget av dem passar ihop med huset bredvid! Det ser ut som om hus som blivit över i städer över hela Europa helt enkelt har dumpats ner i Ystad … och det funkar! Dessutom är det gångavstånd överallt, och centrumet var väldigt trevligt med butiker och caféer. Trivsamt, helt enkelt. Lagom litet. Plus att det ligger alldeles vid havet, vilket är helt enkelt kärlek! <3

    1. Låter fantastiskt gulligt! Tack för ditt bidrag!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  20. Stad och stad. Men min favoritplats är Sälen. Finns inget bättre. Ren luft, underbar natur alla årstider. Man kan ta en tripp på Kungsleden, åka längd på bergen, testa forsränning, mysa framför en brasa, åka pulka och bara njuta. Bästa stället för ro i själen.

    1. Jag älskar verkligen också Sälen, oavsett årstid – talar mig ofta varm om Sälen i bloggen och ger många tips. Tack för ditt bidrag!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  21. Det finns bara en stad i Sverige som både har ett undervattenshotell (Utter Inn) och ett trädhotell (Hotell Hackspett). Romantiskt o äventyrligt i Västerås!!!

    1. Så himla häftigt – men jag undrar om jag skulle våga sova i undervattenshotellet? Det känns läskigt på något sätt. 🙂

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  22. Vill man komma bort för en avslappnad helg så rekommenderar jag verkligen er att åka till Rånäs och bo på Rånäs Slott. Det ligger ju på landet så det finns inte mycket att se men dem har fantastisk mat, en sjöbastu där det finns jacuzzi. Otroligt avslappnande.

    1. Det kan ju verkligen behövas mellan varven – tack för tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  23. I Piteå kan man göra mycket både vinter som sommar !
    Vi har ett känt Havsbad på dagtid med mycket shower på kvällstid.
    Eller vad sågs om skotersafari eller sälsafari ?
    Vintertid kan man åka på en isbrytare.
    Mysig stor loppis varje lördag på sommaren. Eller kanske en kyrkmarknad ?
    Välkomna till PITEÅ !

    1. Jag har faktiskt varit i Piteå och det är ju verkligen en stad som har många överraskningar. Tack för ditt bidrag!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  24. Jag och min väninna åkte tåg från Gävle till Härnösand. Vi hade ett underbart dygn med augustisol, sommarmarknad och äta gott. Vi bodde på Bed & Breakfast ”Sjögården” som verkligen varmt kan rekommenderas.
    Sjögården ligger vid havet och är en gammal prästvilla i två unga damers regi. De ordnar det mesta och man känner sig verkligen välkommen, värt att testas. Sjögården finns på facebook, där kan den som är intresserad gilla och vara uppdaterad.
    Jag säger så här Härnösand kan varmt rekommenderas en sommardag, mysig stad. <3

    1. Vilket fint tips – och vilken härlig resa du och din väninnan verkar ha haft. Man hinner så mkt njutning på ett dygn!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  25. Min fru och jag besökte Linköping en sommardag för något år sedan. Underbara stad, läskade med en öl runt torget och en lång promenad till Gamla Linköping, den gamla stadsdelen var verkligen intressant. Jag har sagt att den staden vill jag besöka igen, den erövrade mitt hjärta.

  26. Då vill jag passa på att tipsa om min före detta hemstad Umeå uppe i Västerbotten, en underbar pärla uppe i norr som har mycket att bjuda på.
    2014 var Umeå kulturhuvudstad och det finns mycket att erbjuda för hela familjen och alla olika åldrar. Ett flertal nya hotell centralt i staden har poppat upp. Umeålagun är ett badparadis som har precis allt du kan tänka dig. Gammlia är ett fint område med museum, utställningar hur man levde förr och djur. Stan har expanderat enorm sedan jag bodde där och det finns flertalet stora gallerior, många underbara uteserveringar att ta en bit mat eller en kall öl. En bit utanför Umeå nämligen i Burträsk gör dom den enormt goda Västerbottensosten och där finns både café och restaurang, samt butik och anordnas en massa aktiviteter. Så jag tycker absolut ni ska våga er lite längre upp i vårt land.

    1. Vilka superfina tips, jag har varit i Umeå några gånger men har helt klart mycket kvar att upptäcka!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  27. Jag rekommenderar att åka till västkusten, lyskekil är ett jättemysigt och somrigt ställe som du absolut inte får missa. Varit där en gång och kär sedan dess.

    1. Älskar västkusten på somrarna! Tack för ditt bidrag!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  28. Vill tipsa om den underbara östgötska idyllen vid Vätterns strand. Pittoreskt så det förslår med kullerstensgator och genuina gamla hus som inte är muséer utan vanliga boningshus. Den som inte varit här har något att se fram emot!

  29. Trollhättan är väl värt ett besök i sommar! Mysig sommar-strosarstad med många caféer och restauranger. Finast är café Strandgatan med sin uteservering precis intill älven. Där kan man både fika och äta stadens godaste räksallad. Eller bara ta en kall öl. Sevärdheter är förstås fallen med fallpåsläpp varje dag under högsäsong, och fantastiska Saab-museet! Har man tur stöter man också på en och annan filmskådespelare eftersom Film i Väst har sitt högsäte i stan! Och om man mot all förmodan tröttnar på Trollhättan så tar det bara 35 min att ta tåget till Göteborg!

    1. Har aldrig tänkt på Trollhättan som en stad så värt besök – men jag noterar tydligt och måste försöka komma dit någon gång. Tack!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  30. Tipsar om vackra Västervik där jag tycker det finns det som behövs för en weekendstad i sommar. Bad, fiske, mysiga butiker, fantastiskt spahotell, god mat och dryck och mysig atmosfär. Platser för lugn, bus och kärlek finns.

    1. Hört så mycket gott om Västervik, måste verkligen besöka denna pärla!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  31. Höga kusten! Bo i vacker skärgård, vandra i fantastisk miljö, klättra vid Skuleberget och njut av världsarvet. Kika på fina hantverk och njut (?) av surströmming eller annan fisk vid Norrfällsviken. Fantastiskt!

    1. Surströmming skulle jag nog inte njuta, haha, men allt annat låter fantastiskt!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  32. Jag rekommenderar ett besök i den småländska staden Eksjö – en av tre trästäder i Sverige. Museet är mycket intressant – info om militär och sanatorium. Dessutom bra shopping.

    1. Låter både mysigt och intressant!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  33. Söderköping är en medeltida pärla man gärna återkommer till. Promenera längs kanalen, bland de gamla charmiga husen eller på Ramunderberget. Ät en glass på den fantastiska glassrestaurangen, besök Söderköpings Brunn och utforska sedan vackra St Anna skärgård. Det är omöjligt att inte gilla Söderköping.

    1. Vilket fint tips – kan tänka mig att det är omöjligt att inte gilla det stället. Glassen känns som ett absolut måste!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  34. Hejsan! Jag tycker att ni som inte varit i Trollhättan absolut ska ta er en tur dit. Åk en tur med någon av kanalbåtarna, slussning ingår. Se de fantastiska fallen från bron. Fallens Dagar är ett årligt evenemang med många artister, i år kommer bla Måns

    1. Det får jag kolla upp – Trollhättan ligger numera på min To Do. Tack!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  35. Hejsan! Jag tycker att ni som inte varit i Trollhättan absolut ska ta er en tur dit. Åk en tur med någon av kanalbåtarna, slussning ingår. Se de fantastiska fallen från bron. Fallens Dagar är ett årligt evenemang med många artister, i år kommer bla Måns

  36. Då vill jag tipsa om soliga Karlstad, helst på sommaren. Finns massor av grymma restauranger, uteserveringar med utsikt över klarälven, shopping som är toppen för att vara en så liten stad. På sommaren finns båtbussar som är nästan gratis och transporterar en runt hela Karlstad, eller till nån av de fina öarna i vänerskärgården. Naturen på Hammarö, en bit utanför Karlstad, är fantastisk med strandängar och mysig skog. Har man barn är Mariebergsskogen med aktiviteter som t.ex. interaktiv trollvandring superkul. Rekommenderas!

    1. Låter grymt – tack för fina tips för både stora och små!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  37. Centrala Göteborg! Som den hycklande stockholmare man är så ÄLSKAR jag Göteborg! Skulle älska en weekend i staden med goa gubbar och ordvitsar

    1. Haha, nästan att svära i kyrkan – men vem kan undgå att älska Göteborg! 🙂

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  38. Mitt bästa tips är att åka till Vaxholm. Det är som en pärla, bara en bit från brusande storstaden Stockholm. En lugn oas med mycket sevärdheter, trevliga restauranger med uteserveringar, härliga små fik och glassbarer, underbara promenadstråk, etc. Ge dig själv tid för både kultur och avslappning genom att åka dit!

    1. Kan bara hålla med, älskar Vaxholm och försöker få till ett besök dit varje försommar för glass på kajkanten. Härligt!
      Tack för ditt bidrag!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  39. Gävle är en fantastisk stad att besöka året om! För den hockeyintresserade finns möjligheten att gå på hockey på Brynäs hemarena, shopping är ett nöje och restaurangutbudet är enormt! Sommartid kan man åka båt ut i skärgården, besöka Furuviksparken eller Älgparken Kybacka Gård. Möjligheterna att ta sig ett dopp är många och skulle solen inte vara framme så kanske man hellre går en minigolf-runda i Boulognerskogen. Gamla stan är en fin del av stan där man kan strosa runt, fika och kanske titta in hos någon hantverkare och se var Joe Hill bodde. Järnvägsmuseet lockar gammal som ung och här finns både teater och konserthus! Gävle är staden som har allt och lite till!

    1. Det låter superhärligt, Gävle verkar vara en toppenstad!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  40. Sigtuna. Vilken pärla. För den historieintresserade är det en skattkista. Sigtuna är den äldsta staden i Sverige som fortfarande finns. Man kan åka dit på retreat och vila upp själen. Det finns underbar caféer och promenadstråk. Nära till Stockholm och Uppsala. Missa inte !

    1. Det är vekrligen så dåligt att jag aldrig (!) varit i Sigtuna trots att jag bor så nära som i Sthlm. Skärpning!
      tack för tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  41. Självklart ska man besöka underbara Stockholm! Här finns allt man kan tänka sig för en övernattning, restauranger, nattliv, fik, hotell, härliga människor och naturligtvis sevärdheter såsom att strosa runt bland turisterna i Gamla Stan, besöka Gröna Lund, Skansen, Abba-museet, Junibacken osv. Stockholm har allt och lite till för både dom unga och vuxna.

    1. Kan bara hålla med – Stockhom är bara bäst! 🙂

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  42. Rosornas stad med ringmursfasad
    Där får är lamm och där lamm är lamm
    Landskapsblomman med sin knotiga trädstam
    Murgrönans gröna prakt och kalkstensschakt får dig att tro
    Att du tog flyget till Franrikes riviera, men nej, du är nära
    På Gotland finns hela världen samlad i ett – att slås av ön skönhet lätt!

    1. tack för fin prosa – och tips om en av mina absoluta favoritstäder i Sverige. Visby är fantastsikt!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  43. Umeå – Västerbottens pärla med sitt vackra älvdelta, glittrade skärgård och myllrande kulturliv. Du har inte upplevt Sverige innan du upplevt Norrlands huvudstad, besökt den nya kulturväven och vandrat i skogarna.

    1. Då har jag inte upplevt Sverige tillräckligt låter det som (bara varit i Umeå som hastigast)

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

    1. Jag med! Tack för ditt bidrag!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  44. En Resa till Tranås och bo på badhotellet, som har olika spa behandlingar efter en härlig dag på sjön Sommen. Antingen en kanottur eller en båttur med Boxholm 2. Äta lunch på Torpön, klättra på höjdbanan och bada vid lomsviken. På kvällen gå en promenad vid Svartån. Sedan har denna härliga dag tagit slut.

    1. Vilket oväntat tips, aldrig varit i Tranås heller hört mycket om det. Det ska jag lägga på minnet – tack!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  45. Jag rekommenderar min hemstad göteborg, där det finns otroligt mycket att göra.
    Gå på maritiman och ta sen hamnturen som tar 40 minuter i vårt vackra hav, gå sen på Volvo Museum och färdas genom åren blan Volvos alla fordon. Gå sen på Liseberg och få ett fartfyllt äventyr…Eller varör inte åka till skärgården och picknicka…

    1. Fina tips om fin stad! Tack!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  46. Jag rekommenderar Uddevalla.
    Fantastiskt fint vid Lindesnäs och Gustafsberg. Strandpromenad, fiske,
    krabbfiske och bad, eller bara koppla av vid havet.
    Emaus lantgård där är det är en fin och bra lekplats, djur
    ( kaniner,getter,hönor, minigris,hästar) ponnyridning som är gratis. Fin promenadväg där också.
    Båtutflykter, Havsfiske.
    Gott om affärer, fik och matställen i stan.
    En stad där det finns mycket att göra för både barn och vuxna

    1. Låter jättehärligt, tack för tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

    1. Absolut viktig poäng – tack för tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  47. Jag vill tipsa om Stockholm. Den staden har faktiskt nästan allt och är fantastiskt vacker på sommaren!

  48. Kalmar så klart.Ett slott en bro o ett länsmuseum.I det stora museet trivs barn o pappor.Kronanvraket Tidsresan o massa kanoner.Interaktiva filmer o ångkvarnens största o godaste köttbulle o räkmackor.
    Ett roligt o levande centrum med massa med småbutiker,mode o klädaffärer,cafeer o matställen ifrån världens hörn i en väl bevarad hansastad.Två stora torg .Ett med en massa uteserveringar där du sitter med inframärme till långt fram på natten.Dricker det lokala Ängö ölet eller mumsar på en glass fråb Ben o Jerrys i stora soffor på gågatan.
    Gott om hotell-Både,moderna,funkislådorna o de i gamla klassiska byggnader med väldigt personliga rum.Stadshotellet o Frimurarhotellet. Rosenrummet, Wasas kärleksgemak.Rum med dolda utgångar-istället för en man i gardroben. Tornrummet dit inga hissar går men med en utsikt som inget annat rum har.Perfekt att bo på stadsfesten,Ironman o stora evangemang.
    10 MInuters promenad bort från innerstan så kommer du efter att gått igenom slottsparken med konstmuseet i en futuristisk o hat-älskad svart kubisk byggnad till Kalmars landsmärke från sjön i forna dagar.Slottet-barnens slott där du får dubbas till riddare eller prinsessa för en dag.
    Sedan 1973 är Ölandsbron riktmärket för såväl sjöfarare som landkrabbor.10 minuters resa har du solen o vindarnas ö.En i grunden annorlunda Ö.

    1. O varför vi vill vinna.Jo i lågpriskalendern hos SJ så kan jag åka för 95 kronor enkel väg direkt till härliga Göteborg på mindre än 4 timmar.Mina bästa år i livet hade jag där som 20 åring.

      1. Fantastiskt tips, jag måste verkligen besöka Kalmar hör jag. Stort tack!

        (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  49. Har ni inte besökt Karlskrona förr är det ett måste. Staden är uppbyggd på ett flertal småöar med broar emellan. Var man går omges man av sommarglittrigt vatten. Solen lyser alltid där, jo, det är säkert. Människorna är trevliga och får alla att känna sig välkomna. Man får underbara samtal med ortsbefolkningen var man beger sig i staden. Den äldre bebyggelsen är bevarad och varsamt omhändertagen ibland ända sedan Carl den XI´s tid, han sitter förresten och väntar på dig till häst på torget. Glöm inte att besöka marinmuseet, unikt i sitt slag. Ta sedan någon av skärgårdsbåtarna och åk en tur ut till öarna. Du kommer inte att ångra ditt besök utan åka hem med ett leende på läpparna.

    1. Har hört så mycket gott om Karlskrona men bara varit där kort i jobb för många år sedan. Hör att jag måste åka tillbaka! Tack för tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  50. En familjehelg i Örebro med besök på Gustavsviks upplevelse-/äventyrsbad och en promenad i Stadsparken & Wadköping med fika är en trevlig utflykt 🙂

    1. Tack för fina familjetips om en härlig stad (jag pluggade där)

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  51. Min bästa resa i Sverige gick otippat nog till Laholm. Där kan man promenera på mysiga kullerstensgator, äta himmelskt got Thai-mat på de gröna kullarna och titta på vackra älven som rinner igenom. Väl värt ett besök!

    1. Låter supermysigt! Tack för tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  52. Ett besök i Mariefred och Gripsholms slott är väl värt, oavsett om en vill vara där enkom under dagsbesök eller ha en romantisk övernattning.

    1. Tack för ditt bidrag med tips om vacker stad!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  53. Jag vill tipsa om den lilla staden man bara åker förbi, på väg till andra större och mer populära metropoler. Staden med kringlor och mkt historia. Gamla gulliga hus och byggnader. Kanalen som man kan strosa längs. Det fina stadsmuseet på Torekällberget med mycket för barnen. Nära badet Sydpoolen och Tom Titt´s.
    Glass på torget.
    Södertälje var egentligen bara en liten tätort fram till att vi tog oss i kragen, och åkte dit för at visa var barnens farmor en gång bort. Ett jättefint möte med en liten stad som fler behöver få uppleva! 🙂

    1. Var i staden för roliga tom tits alldeles nyligen men det låter som det finns fler anledningar att besöka Södertälje. Tack för tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  54. Hej!! Jag vill rekommendera Hjo, en jättemysig stad vid Vätterns strand!! En riktig pärla! Man kan köpa rökt fisk, eller sätta sig på en restaurang och titta ut över Vättern. Vissa dagar i veckan avgår en båt som går över sjön till Gränna!

    1. Låter mysigt – tack för tipset!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  55. Lund är är verkligen en riktigt mysig och inbjudande stad.
    I Lund finns bra shopping, vackra parker, mysiga restauranger,
    en fantastisk Domkyrka, fina hus, kul loppisar och äventyrsbad.
    En weekend i studentstaden Lund gör dig alltid lika glad!

    1. Det var länge sedan jag var där (som student 🙂 ) – tack för tipset!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  56. Tjörn i Bohuslän tipsar jag om,
    dit kan jag resa gång på gång.
    I underbara Bohuslän,
    där finner jag alltid en vän.
    Människorna som bor här
    är glada och sprider värme i sin atmosfär.
    Rikt natur, djurliv och fisket är otroligt gott,
    ett ställe värt att besöka har du nog förstått 🙂

    1. Vilken fin prosa om ljuvligt ställe -jag håller med om att Tjörn är lika fantastiskt som människorna där!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  57. Mitt tips är Karlskrona i vackra Blekinge! Clarion Collection Hotel Carlscrona ligger fint vid havet, nära affärsliv och tåg. Härliga rum, supergod kvällsbuffé som ingår i hotellpriset och bra frukost!

    1. Vilket bra boendetips i en härlig stad – tackar!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  58. Mitt tips är Karlstad, en pärla vid Vänern. Här kan du bada i Klarälven, njuta av sola eller ta en utflykt till vackra Mårbacka där Selma Lagerlöf bodde. Åk dit säger jag bara, du kommer inte bli besviken! 🙂

  59. MITT TIPS: Staden med allt från GrusKalle till Carl Philip och Måns Zelmerlöv!

    Har många gånger bara passerat skylten ESKILSTUNA på väg genom Sverige. Men förra sommaren stannade vi till och blev glatt överraskade av all upplevelser denna gamla industristad bjöd hela familjen.

    På bara två dagar hann vi med allt från familjeskoj på Parken Zoo med exotiska djur och liten nöjespark med åkattraktioner samt stor musikscen som lockar med självaste Måns Zelmerlöv i sommar, till kunglig glans när vi fyndade Prins Carl Philip-bestick på Gense Factory Outlet. Och däremellan njöt av lokal öl på mikrobryggeriet Eskilstuna Ölkultur, trendig internationell mat på Papas Tapas och nyttiga godsaker på Finska hembageriet. Själv uppskattade jag mest Munktellmuseet med 175 års svensk industrihistoria där jag snöade in på en gammal traktor från tidigt 1900-tal och dumpern GrusKalle” – en ”monstertruck-lastbil” från 60-talet.

    Som ni märker är intressespridningen enorm i denna lilla storstad som tycks värnar det lokala samtidigt som det internationella samt det gamla så väl som det nya. Därför blir Eskilstuna mitt självklara Sverige-tips!

    1. Det låter som en stad väl värd ett besök (eller flera) – stort tack för ett jättefint bidrag!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  60. Jag tipsar om min hemstad Ulricehamn .
    En underbar liten stad med mycket gammaldags charm
    Ta en promenad på den vackra strandpromenaden vid sjön Åsunden
    Gå till Kallbadhuset och basta och bada eller ta en massage
    Gå sedan in på restaurangen Mitt i sjön och ät underbar mat , eller ta en fika på restaurang bryggan
    En shoppingtur i någon av de små butikerna kanske
    Eller ett besök på Lassalyckans vackra friluftsområde , med många vandringsleder. Listan kan bli lång , men ett litet smakprov i alla fall. Kom hit , ni ångrar er inte

    1. Det får jag ta och göra – låter som ett ritkigt härligt ställe!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  61. Oj vad glad jag blev när jag såg denna tävlingen. Jag måste tipsa om Björlanda precis utanför Göteborg där jag är uppvuxen…min älskade mamma gick bort i somras och min fästman som är amerikan kom hit för att stötta mig. Han såg min vackra hemstad, mina minnen, han delade skratt och grått. Vi gick ner till havet, satt på klipporna, kramades, drömde, snyftade. Det var så vackert det alltid har varit…inte mycket hade ändrats, och det var så vackert att vi kunde inte annat än att ta in varje sekund. Det är så enormt fridfullt och tyst, nästan magiskt. Sen berättade han för mig att han släpper allt för att komma hit och stötta mig igenom allt. Förra veckan fick vi ja på hans visa ansökan….han kommer hit till sommaren…Vi satt faktiskt och kollade på månen precis utanför detta fina båt/hotell då han älskar båtar och hamnar, och planerade för vår framtid. Vad hade varit mer underbart än att kunna överraska han med en natt där, bara oss när vi äntligen startar våra liv tillsammans i denna vackra stad?

    1. Vilken fantastiskt berättelse – fina minnen! Tack för att du delar med dig!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  62. Jag skulle vilja tipsa om Sjötorp, ingen stad i det ordets bemärkelse, men en liten fantastisk okänd idyll två mil från Mariestad. Här börjar Göta Kanal och bara att sitta vid kanalens kant och se båtar komma och gå, det är ett spännande gratisnöje. Man kan hyra en cykel och cykla efter kanalen, stanna efter vägen och ta in på ett vandrarhem.
    Maltes fisk, som säljer fina skaldjurstallrikar att avnjutas direkt i anslutning till slussarna, det går inte heller av för hackor. Välkomna till Vänerns pärla!

    1. Vad mysigt det låter! Tack för tips!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  63. Har du en kväll över och vill uppleva en ny plats så skulle jag tipsa om Mariefred. Det är ingen idé att ge sig på för stora städer när tiden är knapp. I Mariefred finns Grafikens hus, Gripsholms slott och nyfiskad strömming vid hamnen. Har du barn i 10-årsåldern som har läst Åsa Larssons nya barnboksserie? I så fall kan det vara spännande att gå i huvudpersonernas fotspår. Jag har varit i Mariefred fyra gånger tillsammans med min kille och varje gång har vi åkt därifrån med känslan av semester i kroppen. Med ett begränsat men bra utbud och gångavstånd till allt hinner man liksom med. Och man får inte dåligt samvete när man pratar bort halva kvällen över ett glas vin på hotellet.

    1. Vilket toppenhärligt tips, jag blir sugen att åka dit på en gång!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  64. Jag tipsar om Göteborg. En härlig och mysig stad, där du kan hitta allt från roliga aktiviteter som liseberg, lyx och budget shopping och massvis med trevliga resturanger och cafér. På kvällen lys hela staden upp av vackra ljus, ta en promenad över bron och få se vackra utsikten!

    1. Älskar också Göteborg! Tack för ditt bidrag!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

    1. Där har jag aldrig varit – tack för tipset!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  65. Jag skulle rekommendera Sveriges kanske mest kontinentala stad Malmö. Stadens som verkligen lever upp till epitetet parkernas stad, där Pildammsparken utgör en central oas. När du bli hungrig under din vistelse i staden kan du bege dig till Lilla torg ett av landets mysigaste och romantiska torg. Kring torget finns ett flertal restauranger och pubar som sommartid är full med folk. För den som gillar shopping gör ett av Europas modernaste shoppingcentrum Emporia dig definitivt inte besviken.

    1. Visst är den förmodligen Sveriges mest kontinentala! tack för ditt bidrag!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

  66. Tipsar om min hemstad Sollefteå i Ångermanland. Vacker natur. Finns mycket roligt både sommar- och vintertid. Sommartid är det många evenemang, mysiga uteserveringar, härliga naturupplevelser, campingen ligger nästan mitt i stan bara en bro från stadens gågata, finns många fina utflyktsmål och mycket annat att hitta på. Vintertid kan man ägna sig åt alla tänkbara vinteraktiviteter, ta en shoppingrunda på stan, gå på mysiga caféer, äta gott, njuta av den vackra omgivningen, må gott på spa och mycket annat.

    1. Låter precis hur mysigt som helst! Tack för tipset!

      (ingen vinst denna gång, men hoppas du hittar tillbaka!)

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *