Reseinspo: Boende på Legoland – några tips

I helgen är vi hemma och njuter av en riktig fixarhelg. Båda mina och Henkes föräldrar är här och hjälpen är ovärdelig. Medan vi var på jobbet idag packades en gigantisk rishög mm ihop och kördes iväg på tippen och friggeboden fick nytt plåttak. En del av altanen revs för att ge en ny vinkel till en ny trapp som ska byggas från gräs till altanen och ja – det händer mycket och helgen kommer bli både rolig och givande. Älsk på att vara hemma, hänga och fixa!

Samtidigt så tänker jag mycket på tiden vi har framför oss – våren och sommaren – och alla roligheter vi ser fram emot med mer eller mindre långa resor och utflykter. Vid påsk fick barnen veta att vi om ungefär en månad åker till Legoland och lyckan är enorm. De är så peppade! Och vi med.

LEGO® Star Wars X-wing Starfighter

Årets nyhet är en ny legomodell som är världens största. Luke Skywalkers LEGO X-wing Starfighter är byggd av mer än 5 miljoner LEGO klossar, är 3 meter hög, har en vingbredd på 13 meter och väger mer än 20 ton. Max, som är svårt fascinerad av Star Wars, kommer gå helt bananas!

Hela helgen lär bli en riktig upplevelseboost, med lång tågresa (läs om hur vi tar oss från Stockholm till Legoland här), middag och övernattning i Köpenhamn, två dagar på Legoland och en på Lalandia – och dessutom ett Legolandboende som är en upplevelse i sig. Det finns många roliga boendekoncept på eller i direkt anslutning till Legoland så jag tänkte berätta lite mer om boende på Legoland.

Fyrstjärniga Hotell Legoland är det hotelll som ligger i direkt anslutning till nöjesparken. Rummen är inredda på olika spännande sätt direkt taget från Legomiljöerna, med allt från Friends-rum till riddar- och prinsessrum, äventyrsrum och kungarum för att nämna några. Förstå drömmen för barn!

Strax intill resorten finns sedan Legoland Holiday Village som är som en hel semesterby med massor av uteliv och aktiviteter för barn (och familjer). En lego-butik, restaurang, lekplatser, djur att hälsa på, grillplatser och mataffär är några av faciliteterna som finns. Jag har hört gott om de cowboy-inspirerade Wild West-stugorna som vi försökte boka men de var fulla, så istället har vi bokat rum på trestjärniga hotellet Pirate Inn’s. Där är som namnet antyder rummen inredda i Lego-pirattema och det kommer våra barn att älska. Att vi då får tillgång till hela semesterbyn är bara en bonus. För den som vill få ner kostnaden för vistelsen så finns även prisvärda campingplatser.

Barnen är som sagt peppade och vi också, och ikväll har vi pratat med våra föräldrar om våra besök på Legoland som barn. Henke var knappt 3 och har ändå flera minnen därifrån och själv var jag 6 år när jag var där och minns mindre. Haha! Men att vi kommer att skapa barndomsminnen på Legoland i maj, det är ett som är säkert.

______________________________________________________________
Blogg100 – 41/100