Vi hängde på låset när Legoland öppnade vid 10 i förmiddags, och kunde snabbt konstatera att det var mer folk idag än igår. Vi bestämde oss således för att snabbt och effektivt ta oss till de attraktioner vi aldrig åkte igår pga för mycket kö då, och betade på 1,5 timme av ett stort antal. Att man i två hela dagar kan åka olika attraktioner säger en del om hur många det finns! Det var, liksom igår, konstant glada miner, tjutande skratt under fartfyllda åk och hoppsasteg i benen på de små.


Utöver “det vanliga” igår testade vi också cool 4D-bio med Lego Chima, och idag stod akvariet Atlantis för den stora variationen. Riktigt välgjort och spännande!

Vi åkte, hängde runt och hade det allmänt bra, och så lade vi mycket tid vid Miniland. Det var som tur var inte bara vi vuxna som fascinerades av de fantastiska byggen av olika städer och områden som Miniland består av. Så häftigt!


Groteskt stora änder i Amsterdam tydligen. 🙂 

Fantastiska Nyhavn är sig väldigt likt i miniatyrformat, och jag fick akut längtan dit. 

Barnen lekte och hade så himla kul (idag igen) och vi fick mest hänga på – men kunde också sitta lugnt och njuta av en kaffe eller så mellan varven. Att göra saker med en 4,5-åring och en på snart 7 är rätt mycket gräddfil faktiskt. “Andra sidan är ni klara?” som vi brukar säga. Well…


Vid 15 avrundade vi med ett uppskattat besök i världens största legoaffär (aka alla barns himmelrike på jorden) och sedan drog vi oss tillbaka till hotellet och mellanlandade. Det blev en snabb sådan – energi till Lalandia fanns kvar och vi fick tre timmar i vattnet på det mäktigaste badland vi någonsin varit på. Barnen gick helt bananas och någonstans skulle jag inte bli förvånad om Aquadome är det de kommer prata mest om i efterhand…
Imorgon har vi en halvdag kvar, så då får vi se om valet landar på Lalandia eller Legoland. Jag tror det blir bad, och då ska jag ta med kamera och fota lite omgivningar och filma två galningar som inte fattar att vissa vattenrutschkanor kan anses vara läskiga…

Lalandia har inte bara badland utan är ett helt upplevelsekomplex med shopping, caféer, bowlingbana, lekland, “vinterland” mm. Vi åt även middag där, bättre än på Holiday Village. Jag har så mycket att berätta och tips att ge, men de mer rejäla tipsinläggen får förstås följa när vi är hemma igen. 

Nu – lika färdiga som igår (även om vi hållt ihop det lite längre) och mer än redo för en god natts sömn.

    1. Kan tänka mig det! Har också läst om flera galna i Dubai… så noga finns ännu större och säkert bättre. Men det var ändå så lagom för oss och barnen i ålder nu, och så det där andra med varmt vatten och luft som jag gillade :). Det var nog inte vårt sista stora badland de närmaste 10 åren, haha.

    1. Henke är mäkta stolt över din kommentar! Jag hamnar sällan på bild nämligen (helt sjukt sällan faktiskt) och just innan detta sa han “oj har jag förresten varit sådär dålig att fota nu igen?” (finns t.ex inte på ett enda kort ihop med barnen denna resa). Jag muttrade väl lite till svar… Sen vid detta tillfälle sa han “nu ser jag ett riktigt snygg foto här, får jag kameran!”. Jag suckade lite (för vi satt liksom helt upp och ner på marken vid en lekplats) – men.. tydligen! 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
edinburgh-med-barn-tips-weekend (1 av 63)
Att göra i Edinburgh med barn – tips till en familjevänlig weekend