Lalandia – Aquadome

All potpurri av underhållning på Lalandia i all ära – men det var givetvis badet Aquadome som lockade våra barn mest idag. Att det idag var ännu kallare ute än igår och nu inte en tillstymmelse till sol ens (vilken tack och lov värmde iallafall en aning under våra övriga Legoland-dagar) bidrog möjligen till valet att gå in och bada istället för att avsluta på Legoland.

Vi hängde på låset vid 10 (ihop med många andra) och innan badhusets alla områden fyllts med folk passade jag på att knäppa några bilder. Kameror hör inte hemma i badhus, kan jag tycka, men lite vill jag ju visa er!

Den största poolen är upplagd som en havsvik, med en botten som blir djupare längre ut. Här finns också vågmaskinen som allt som oftast skapar höga vågor de flesta verkar älska – trycket var högt i badet under dessa många och långa tillfällen. 
Jag uppskattade verkligen att luften var varm och att ”strandkanten” kantades av solstolar. Genom en glaskupol i talet lyste solstrålar in och känslan var verkligen så nära att vara på en strand utomlands som man kan komma på konstgjord väg. Där satt jag fint och kollade barn, jag som innerst inne inte är någon enorm bad-entusiast. Fast, jag kan egentligen inte klaga på vattentemperaturen, för den var riktigt bra. 

Inramningen på Lalandis Aquadome Billund är verkligen härlig! Elefanter, kalklippor och palmer ökar mysfaktorn. 
Ett stort lektorn med vattensprutor, rutschkanor mm roar också de flesta kids, och runt det går en fors där man (som i även jag) kan flyta runt och ha det härligt. 

 Och så rutschkanorna – grymma! Mäktigast var tydligen en där man kan åka 4 personer ihop på en gummiring, men den hade 120cm-gräns så Max fick inte åka och därmed missade jag den tyvärr. Däremot var en där man åkte på mattor på mage riktigt snabb (som i tok-snabb) och rolig (OBS, +100cm-gräns) och blev en stor favorit inte minst hos Max som åkte enormt snabbt. Vi hann ärligt inte med honom! Och så stora skratten på det, liksom. En hit! 

Förutom det jag nämner ovan fanns ytterligare en pool full med leksaker som flytdjur och andra saker att försöka hoppa på (SÅ roligt, tyckte barnen), basketkorgar och bollar mm, och så flera mindre barn- och bebispooler etc. Dessutom bastus och min absoluta favorit – stor bubbelpool. Det fanns flera ställen att köpa både snacks och mat på och ja – på Lalandia Aquadome Billund roar man sig länge, och det finns verkligen något för alla.

Folkmängden? Jomen idag blev det ändå någon form av max… Det såg ut att vara ”en in – en ut” när vi gick ut. Då var också köerna till vattenrutschkanorna något för hög, men så är det ju alltid i alla badhus, och annars tyckte vi det svalde folkmängden riktigt bra (och igår var det absolut inga problem). Fast folkskygg bör man kanske inte vara…

Bild tagen genom ett fönster i caféet en trappa upp där vi åt lunch efter ett par timmars förmiddagsbad. 

Summa summarum – Våra barn ger Lalandia 5 plus av 5 möjliga, så har ni barn som gillar att bada så missa inte Lalandia om ni åker till Legoland!