Island Dag 4; Blue Lagoon

Att besöka en av underjorden naturligt uppvärmd pool är ett absolut måste på Island, och allra störst och mest känd är Blue Lagoon som ligger nära flygplatsen Keflavik några mil utanför Reykjavik. Det passar därför väldigt bra att besöka lagunen direkt efter ankomst eller innan man lämnar ön, och just så planerade också vi in det inför vår eftermiddagsflight hemåt.

Vi hämtades med minibuss vid vår lägenhet imorse och strax efter 10 gick vi ner i det 38-gradiga vattnet. Ljuvligt! Tiden flöt iväg och vi gjorde ett gäng lerinpackningar, drack gröna smoothies, blev mineralboostade (vattnet innehåller en massa ämnen som ska snabba på cellförnyelsen mm) och hade det allmänt skönt ett par timmar. Klart värt!

  

Ett tips är att köpa biljett på förhand. Det kostar i princip (eller var det exakt?) lika mycket som vanligt inträde på plats och blir det fullt (vilket det var idag när vi lämnade stället vid 2-snåret) är det de med förköp som prioriteras att släppas in.
Det kändes för övrigt inte trångt trots att det var fullsatt – den varma källan är enorm. Inramningen är otroligt häftig, då den blå lagunens ljust turkosa vatten bara uppenbarar sig och breder ut sig mitt i ingenting bland vidsträckta områden av lavastenar.


Blue lagoon kan låta som en turistfälla, men faktum är att det är en galet häftig upplevelse som år efter år hamnar på topplistan över Islandsturisternas absoluta favoriter. En av världens 25 mäktigaste naturupplevelser / underverk enligt National Geographic, ihop med andra fantastiska ställen som Angkor Wat, Maccu Pichu och Grand Canyon.


Med det kände vi oss galet nöjda med vår resa, men inte färdiga med Island på långa vägar. Det finns miltals och miltals av häftig natur kvar att upptäcka och min Måste Göra-lista är längre än den var när jag åkte hemifrån för 4 dygn sedan. Vi är inte klara med varandra, jag och detta fantastiska land. Bara just nu, för ett tag… tyvärr.