Reseinspo: Om att drömma om Norge

Nu har jag gjort Nya Zeeland och Island – men i samma kategori faller väl ändå Norge? Vårt allra närmaste land (även om just nord-Norge känns ganska otillgänligt ändå) är ännu oupptäckt för mig vad gäller de norra delarna med sina fjordar och sin allmänt fantastiska natur. Jag snubblade över den här filmen och jo. Min längtan till Norge har funnits ett tag, växte på Island då vi pratade ganska mycket om de likheter som förmodligen finns mellan nord-Norge och Island och efter den här filmen är jag säker. Norge är ett ställe jag bara måste besöka och uppleva närmare!

Nej, den här filmen är inte ett dugg samarbete… utan bara helt fantastisk, sådär så rysningarna går på hela armarna och ja – jag längtar!.

Har du varit där? Hur, berätta gärna! Och vad tyckte du?

 1. Jag har varit i Nord Norge och det är precis så fantastiskt där som det verkar vara! Kanske lite bättre ändå. Var i Lofoten i mars och ska tillbaka dit nu i juni, längtar verkligen. Det känns inte som att man är i Norge när man är där. Får du chansen, så åk dit!

  1. Åh, ännu bättre alltså?!?
   Positivt är att även min man blev intresserad av filmen. Kanske kan jag lyckas sälja in en familjeresa dit till och med… Hm. Fast kanske gör sig bäst för bara vuxna för vandringar och annat.

 2. Ja, det lockar verkligen! Man behöver inte åka så himla långt för att få uppleva magisk natur, det är ett som är säkert.
  Har tyvärr bara varit i Oslo, och touchat nånstans upp nära Idre när vi varit där om vintrarna.
  Fantastisk film!

  1. Men precis, jag har Oslo och Trysil på Norgelistan ungefär (i vuxen ålder dvs, som barn var jag där en del men aldrig i nord-Norge…).

 3. Freddan har åkt hoj i Nord-Norge flera gånger, och filmerna och bilderna han visar därifrån är helt fantastiska! Har också Norge-längtan!

  1. Wow, det måste vara precis hur häftigt som helst!
   Men de där vägarna alltså… och på MC..?! Hua!

 4. Jag var i Narvik för ett gäng år sedan, fantastisk miljö med en fascinerande historia från bland annat andra världskriget. En hisnande tågresa dit ger extra känsla!

  1. Så häftigt! och extra intressant med spännande historia.
   Jag har den historian själv, min morfar var motståndsman och rymde från Norge pga efterlyst av nazi – träffade mormor i Sverige och sedan smugglade de över fler av hans släkt till Sverige. Så jag är de facto 1/4e-dels-norsk. 🙂

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Reseinspo: Boende på Legoland – några tips