Reykjavik-restaurang; Seafoodgrill/Sjavargrillid

Vi åt fantastiskt bra varje kväll i Reykjavik, och gick på de restauranger vi fått mest tips om och som låg bra till på Tripadvisor – Seafoodgrill/Sjavargrillid, Perlan, Grillmarket och Fishmarket.

Här kommer recension om Seafoodgrill, där vi var vår första kväll.

Inramningen var hur mysig som helst, med trästammar och kartor längs väggarna. Smides- och industrilampor och andra detaljer blandade upp den moderna träkänslan. Vi fick sitta en trappa ner där det var mörkt men mysigt och ombonat.

På Seafoodgrill finns en gedigen meny, men det är deras trerättersmenyer består av kockens favoriter som är allra mest prisvärda och förmodligen också godast. 8000 ISK var drygt 500 SEK när vi var på Island, och det var också priset på deras ”Lobster feast” som vi åt.

Grillad hummer och ett långkok på nöt var huvudingredienserna i förrätten som var helt magiskt god. Och vacker.

Till varmrätt var det rödspätta och hummer som kombinerades med helt fantastiska övriga råvaror/smaker – en rätt jag kommer drömma om i flera år tror jag!

Avslutade gjorde en enormt god creme brulée, som vi egentligen inte fick plats med då förrätt och varmrätt var så väl tilltagna. Men, vi gjorde plats för den, det var den värd helt enkelt.


Av de fyra restauranger jag nämner i inledningen så var det nog Seafoodgrill vi blev allra mest nöjda med – och det säger inte lite, i så hård konkurrens. Så den restaurangen kan jag verkligen rekommendera om ni ska till Reykjavik!