20/30 – En träningform jag älskar (och lite om gravidyoga)

Jag har redan nämnt mina lagsporter, mina cirkelträningspass och min upplevelsebaserade träning. Det finns ju så många träningsformer jag rakt igenom älskar! Men, jag nämner därför något helt annat, något jag försummar alldeles för mycket och alltså är på tok för dålig att prioritera.
Yoga! Hur många gånger jag än utmanar mig själv med att få in till exempel ett pass i veckan så fortsätter jag att misslyckas. Och med tanke på hur helt sagolikt bra jag mår efter varje avslutat pass och hur duktig jag egentligen är att genomföra det jag bestämmer mig för så är det verkligen ett under att jag inte får till det bättre än de oregelbundna pass som istället utgör inslagen i mitt träningsliv.

Nu, med en graviditet som närmar sig halvtid snabbt som blixten känns det som, så kommer ett läge att få in yogan mer regelbundet igen. Just vid graviditeter är det en extra bra träningsform som kan stärka kroppen, ge mentalt lugn och förbereda för förlossning och tiden som kommer efter den.

Vid min första graviditet gick jag på en helt fantastisk gravidyoga i New York (där vi bodde när jag var mellan vecka ~21-32) och följde sedan upp med en riktigt dålig hemma (bara andning och alldeles för lite fysisk träning…), och med Max körde jag gravidpilates men den saknade för mycket av de mentala delar yogan är så överlägsen på.
Den här gången ska jag testa något nytt ställe för gravidyoga, och har blivit tipsad om Yogashala. Dessutom kör de vissa av sina kurser på Sturebadet, och då får man tillgång till anläggningen efter. Det vore en härlig kombination kan jag känna, att ge mig själv en kväll i veckan som är bara min och som är lite extra lyxig. Jag siktar på att börja där efter semestern i augusti.

IMG_3739

Yoga i Wadi Rum, Jordanien.