Hemma i Stockholm

Det var riktigt tungt att lämna Åre i förmiddags faktiskt, jag hade mer än gärna haft lite mer semester redan nu och njutit av fina dagar där. Berget såg klart inbjudande ut och jag har så många saker kvar på min lista över saker jag vill göra i svenska fjällen på sommaren i allmänhet och Åre i synnerhet. Nåväl, en annan gång.

Istället blev det bil mest hela dagen, för det är ju som sagt ungefär precis hur långt som helst till Åre.

Men så landade vi framåt kvällningen i ett vackert Stockholm, och det var inte fel det heller. Som alltid denna vecka när barnen inlett sitt sommarlov i Dalarna och vi har lite jobb kvar att göra innan även vi får ledigt, så började vi med en söndagssushi på Tezekuri i Sjöstan (första gången där som jag tyckte att det inte var full kärlek i maten, faktiskt) och sedan tog vi en långpromenad. En så vacker kväll!

Att komma hem till Nacka och huset var å ena sidan skönt, men kändes å andra sidan konstigt. Barnen har varit borta i några dagar men just att byta miljö och komma hem utan att de är hemma var verkligen märkligt och kändes fel. Men, jag missunnar dem inte att ha det ännu bättre borta än de skulle ha hemma, utan vet att det verkligen är en win-win. De har ett härligt sommarlov i ett sammanhang där de hör hemma så fint, och snart har vi fyra långa veckor ihop. Många tar långa sommarsemestrar, men för oss känns fyra veckor lagom för att ha lite kvar för utsvävningar under den mörkare halvan av året, och med grymma mor- och farföräldrar kan sommarlovet ändå förlängas för barnen. Det verkar vara en win-win det med…

  

Saxat från Insta. Älsk på mormorns rapporter!

Så jobb imorgon alltså. Hur overkligt..?