Vikens veranda – en pärla till uteservering vid Årstaviken

Värmen håller i sig i Stockholm och här kommer ett supertips på en fantastisk uteservering. Vid Årstaviken ligger på Liljeholmssidan (nämligen bestämt i Marievik) en stor flytbrygga som är en maffig uteservering; ”Vikens veranda”. Läget är helt fantastiskt med utsikt över mina favoritvyer – Årstabron och Hornstull med den tornande Högalidskyrkan. Solgaranti hela dagen (fast kanske inte just i solnedgång, då solen då bör gå ner bakom husen). Hela bryggan är fylld med härliga loungmöbler, och att de är tomma på bilderna nedan beror enbart på tidpunkten på dagen då fotot togs (en bit efter lunch en vardag).

  

Jag kan inte säga något om mat eller priser, men det spelar ingen roll för min del – inramningen gör att jag utan minsta tveksamhet rekommenderar ändå.

Att gå från Liljeholmens t-bana / tvärbanestation tar ungefär 5 minuter och går man från Hornstull så tar det knappt en kvart. Centralt nog – våga lämna city för riktigt bra häng med andra ord! Kanske vill du kombinera med någon annan närbelägen uteservering eller med någon speciell mat och då har du Sjövikstorget ett par minuters promenad bort, där många alternativ finns. Läs min uteserveringsspecial från Liljeholmskajen under denna länkEnjoy!