Rethymnon

Vi bor bara ett par kilometer ovanför Rethymnon, så det är enkelt och rätt mysigt att åka in till stan och käka lunch och spana runt lite om andan faller på. Rethymnon är Kretas tredje största stad med sina 30 000 invånare, och gamla stan är mysig med trånga gränder och stranden når ända in till stan och kantas av tavernor. Där kan jag förresten tänka mig att det är riktigt roligt drag om kvällarna. Hade jag inte varit preggo hade jag med glädje tagit en helkväll där! Fast oavsett känns små byar mysigare än Rethymnon, men hamnen är enormt härlig tycker jag. OBS att jag inte ansträngt mig för att ”göra” Rethymnon utan detta är bara spontana tankar. Huset och poolen är för härliga och lättjan har tagit över… så jag nöjer mig med maten och det enkla strosandet.

  

Hamnen. 

   

 Gränder och torg med tavernor. 

   
    
Strandpromenaden.

    
 Dagens lunch.