Från Rethymnon till byn Panormo (och små stränderna)

Stranden i Rethymnon är ett par mil lång och absolut bra för strandhäng, men åker man en bit ifrån Rethymnon finns hur många små, mysiga stränder som helst och de passar oss bättre med barnen känner vi. Vi fick tips av vår husägare att åka till den lilla byn Panormo ungefär 20 minuter med bil öster från Rethymnon. Bara vid byn låg flera stränder på rad och vi valde en som låg lite väster om byn.


En liten promenad ner från vägen för att komma till den lilla viken med trettiotalet solstolar.

Långgrunt och klart vatten, givetvis toppen för badglada barn. Max kör förresten helt utan puffar numera, och är hur duktig som helst i vattnet – men i havet säkrar vi förstås.
  

På lilla stranden låg en taverna med det vanliga grekiska utbudet. Vill man inte sitta på terassen kan man välja några charmiga bord under ett skuggande träd istället. Hur härligt?


Själva byn Panormo är också supermysig, och det är ju små sådana man vill vara i hellre än en större stad som Rethymnon känner jag. Tavernor med utsikt på rad, och vi tog ett eftermiddagsstopp med glass i stora lass. Och cappucino freddo – isad variant med riktigt krämigt skum som blivit en storfavorit här.

  
Haha, vi ser så trötta ut här! Men det var vi kanske, efter en heldag i solen… 

Följ mig!

Mer läsning...
fäbodar i dalarna
Fäbodar i Dalarna