Anlänt magisk ö och klockrena Grand View Santorini

För första gången på en vecka hade vi imorse klockan på ringning så redan vid 7 klev vi upp, cirka 2-3 timmar tidigare än vanligt, och åkte de 7 milen till Heraklion österut på Kretas norra sida. Därifrån gick färjan till Santorini, och ett par timmar senare kom vi fram i en liten men väldigt intensiv hamn (i avseendet antal folk som ville erbjuda tjänster relaterat transport och boende). Precis som förväntat sluttade bergväggarna omkring närmare lodrätt på dramatiskt sätt.


Vi checkade in på vårt hotell Grand View Santorini och denna gång har jag gjort min research väldigt bra. Det är helt fantastiskt vackert, och stämningen är grym med ”chill out”-musik i högtalarna och människor som glider omkring avslappnade i bästa semesterstämning. Så härligt! Personalen är hur personlig och skön som helst och utsikten är helt magisk!


  
Hotellet ligger 7 km söder om det största stället Fira/Thira, och taxi och lokalbussar är två alternativ att ta sig dit och runt på ön. Vi kommer nog hyra bil imorgon och ett par dagar framöver för att utforska ön, men idag nöjer vi oss med att hänga vid hotellet och landa lite. Vi valde boende här för att få mer för pengarna än i Fira (snordyrt verkligen!) och för att jag läst så mycket om enorm turisthysteri där. Då väljer vi hellre lugn eller kommers själva och dag för dag, liksom.

Grand View Santorini

Det är förstås inget billigt ställe, men vi är bara här 3 nätter och då fick det kännas värt att betala lite extra för grym inramning.

Nu ska vi bara försöka få barnen lite anpassade till ett lugnare ställe, efter deras vecka av totalt tjo och tjim i sällskapet om 9 barn i eget hus… Lite omställning! Det brukar gå bra, de fattar oftast att ställen kan vara olika och att vissa är mer anpassade helt efter dem och andra mer för vuxna.Fast i förskott tar jag inte ut något… Men sen ska sägas att de är mer än välkomna här. Personalen är verkligen mysiga mot dem och pratar och skojar och vårt rum är ett familjerum med balkong direkt mot poolen. Klockrent! Det är inte lyxigt rakt igenom som man kanske kan tro av bilderna ovan utan 3-stjärnigt och fräscht i all sin enkelhet.

Så, så har vi det. Och nu njuter vi!Mer bilder lär komma regelbundet på instagram; livetfrandenljusasidan.se