En intervallbacke Santorini style?

Jag hade träningsvärk i rumpan i flera dagar efter backintervallerna i Rethymnon, så när jag vaknade lite tidigare än resten av familjen imorse tänkte jag göra en repris. Jag hade sett en stig som sluttade nedåt på en klippavsats i närheten av vårt hotell.


Fast, det visade sig att det sluttade tvärt, bestod av slingrande stig och stenlagda trappavsatser, och kändes inte så lämplig för en kropp som bör behandlas lite lagom varsamt (hej vecka 22!).

Gick ned gjorde jag iallafall, och där en bit ovan vattnet gömde sig ett klocktorn. Så vackert! Så jag gick hela vägen ner och beundrade det från sida såväl som underifrån, samtidigt som morgonsolens strålar kämpade sig över berget. Det tar sin lilla tid, med tanke på att det är runt 300 höjdmeter från vattennivå till marknivå.


Att gå upp igen var iallafall en fin uppvärmning, och smått lyrisk gjorde jag några sköna ashanas.

Sen gick jag hem igen och gjorde mer riktig träning i form av ett benpyramidpass på vår uteplats mot solen. En gammal favorit i gravidanpassad tappning (tror jag, är ingen expert).

* 10 burpees (-> 10 mammaburpees)

* 20 utfallssteg med balansmoment (-> 20 höftlyft)

* 30 kickar med knäböj mellan varje

* 40 sumoknäböj

* 50 utfall åt sidan med bakre foten (-> 50 donkey kick, 25/sida)

* 60 McDonaldshopp (-> 60 knäböj)

* 50 utfall åt sidan med bakre foten (-> 50 donkey kick, 25/sida)

* 40 sumoknäböj

* 30 kickar med knäböj mellan

* 20 utfallssteg med balansmoment (-> 20 höftlyft)

* 10 burpees (-> 10 mammaburpees)

Fin morgon. God morgon Santorini!