Reseinspo; En av höstens destinationer; Porvoo/Borgå

Under hösten ser jag fram emot tre kortare helgresor, vilket känns lagom med tanke på den stora förändring som sker senare i höst när en familj på 4 ska bli 5. Först ut om några veckor är en weekend till Finland av alla ställen, och staden Porvoo/Borgå – drömmarnas stad. Lite otippad destination kanske? Jo, jag vet. Men ibland kan pärlor finnas i det nära, och vad gäller Finland har jag aldrig varit bortanför Helsingfors och det är dags att råda bot på det. När jag fick en inbjudan att med familjen åka till den lilla finska staden med 50 000 invånare, tillika en av landets allra äldsta och som årligen har 1,6 miljoner turister på besök (!), så väcktes mitt intresse. Givetvis känns det jätteroligt att få en möjlighet att se den finska landsbygden, och att göra det i ett lugnt och skönt tempo men med inslag av många roliga aktiviteter. ”En idyllisk småstad i Södra Finland, på perfekt weekendavstånd för den som vill fylla på livet med finsk redighet, lantlugn och ångande sauna” som Fantasiresor så härligt beskriver det i sin blogg där hon målande och lockande skriver om en weekend i Borgå.

borgå-katarinawohlfahrt borgå-katarinawohlfahrt2Fotona kommer från grymma fotografen aka resebloggaren Katarina Wohlfart som också varit i Borgå. Se fler bilder hos henne under denna länk.

Nu landade det tyvärr i att det blev lite trixigt för oss att komma loss hela familjen, på grund av viktiga åtaganden som jobb och skola (ja, när man börjat ettan gäller ju lite andra regler än det gör så länge det är förskola och förskoleklass och obegränsad ledighet) så jag och Max kommer att vara de två som representerar familjen. Det känns dock supermysigt att få en helg med bara honom – tid med bara ett barn är så himla värdefullt! Vi ska åka båt (Viking Line) till Finland, och där ha en hyrbil från Sixt som gör att vi kan lägga vår egen agenda till viss utsträckning blandat med alla roliga aktiviteter som finns förberedda för oss i Borgå, och så ska vi ha det mysigt bara han och jag ihop med de andra familjerna som är med på resan. Inte minst ska vi hänga riktigt kvalitativt med en halv familj Resfredag som vi slår oss ihop med för att bilda en alternativ familj under Borgå-helgen. Att vi kommer att åka jag och Max ihop med Annika och hennes dotter som är jämngammal med Max, och deras lillasyster som inte ens är ett år, känns verkligen jättekul!

  

Idag var jag och Max iväg själva på tandläkarbesök (SÅ duktig, förutom att han snackade öronen av tandläkaren gapade han stort och visade fina tänder) och middag. Mamma, vad betyder inkräktare? Är jag snygg i håret såhär? Vad händer om en varg skulle äta människomat? Ja… det tar inte direkt slut på samtalsämnen när man är med Max.

______________________________________________
I samarbete med Visitporvoo.fi / Sixt / Viking Line.