Dubai – 6+1 tips för barnfamiljen som vill ha mer än värme, pool och strand

Redan i höstas spekulerade jag i ”trendigaste sportlovsdestinationen” och syftade med det till att Dubai är ett riktigt grymt alternativ för en semester på en vecka eller två, för den som vill ha sol och värme men också kunna se lite mer än bara pool och strand. Lite kan man tro att jag har en spåkula – för Dubai är just den destination som kommit som nyhet hos charterjätten Apollo, som flyger direkt dit i samarbete med eminenta flygbolaget Emirates, och med det blev genast destinationen ännu mer attraktiv. Det gör staden mer lättillgänglig och att kunna köpa paketresa underlättar för många. Att hitta hotell i Dubai är annars en av de stora utmaningarna med att själv sy ihop sin resa, men det blir ju nu inte bara lättare utan också billigare. ”Samma kostnad som en resa till Kanarieöarna”, lockas det med, och skulle jag välja mellan Dubai och Kanarieöarna skulle valet utan tvekan falla på Dubai. Värme, sol och bad är viktiga ingredienser under en paus från vinterhalvårets vardag, men ni som känner mig vet att möjligheten att kunna se mer bortom hotellkomplexet alltid lockar kraftigt.

Så vad rekommenderar jag till dig som funderar på att välja Dubai som alternativ för en resa med lite yngre barn – de som ännu kanske inte uppnått åldern då enorma vattenland och ökenutflykter i jeep lockar?

 1. Burj Khalifa
  Givetvis är den 828 meter och 165 våning höga skyskrapan värd ett besök. Se till att köpa biljetter online i förväg, både för att komma undan billigare och för att slippa köer (obs – se till att handla via officiella webbplatsen så du vet att du betalar rätt pris för rätt tjänst).
 2. Se fontänspel och inspup atmosfären Se Dubai fontäns mäkta fontänspel där vatten sprutas 150 meter högt upp i luften och i takt med musik. Träffa en ny kompis och lär dig nytt om andra kulturer inklusive klädstilar.

 3. Besök något av alla köpcentrum och shoppa loss
  Ja, det gäller alltså både barn och vuxna – för i Dubais gigantiska köpcentrum finns butiker för alla smaker och åldrar.

  IMG_7555Shoppinghimlen – inte bara för vuxna!

 4. Besök Dubai Akvarium och fascineras av mäktiga fiskar och oväntade inslag
  Är det inte tillräckligt med häftiga rockor, eller ”spökfiskar” som barnen föredrar att kalla dem, och hajar så kan även dykande jultomtar och liknande fascinera.
      Dubai akvarium och undervattenszoo i Dubai mall
 5. Roa dig med något för ökenområdet oväntat – bara för att du kan…
  I Dubais mäktiga köpcentrum finns allt från skidbackar (inomhus) till skridskoarenor med allmän åkning – en upplevelse både för den som utövar som för den som ser på.
 6. Marknadsbesök och båttaxi
  Besök någon av Dubais alla häftiga marknader (”souk”) – njut av dofterna på Spice Souk eller blinget på Gold Souk. Avsluta med att ta en traditionell båttaxi över Dubai creek.   
 7. Sola, bada och njut av värmen och vackra solnedgångar
  Oavsett häftiga saker att se och uppleva – om Dubai på riktigt ska konkurrera med Kanarieöarna så måste förstås känslan av sol- och badsemester vara lika bra, och givetvis är det på de slappa dagarna allra mest fokus bör ligga om man ska få den avkoppling man behöver när mörkret och kylan råder hemma i Sverige.Jag lovar – den biten råder det ingen brist på i Dubai med sina häftiga hotell med tillhörande pooler och sina många, långa strandremsor…     Dubai  

Vi var i Dubai senast över julen 2013, när Stella var 5,5 år och Max fyllde 3. Läs allt jag skrivit om Dubai under taggen med samma namn. Blir det kanske till Dubai vi åker på en sista-minuten under senvintern? Inte omöjligt!

Sponsrat inlägg.