Träna på resan – och få upplevelser på köpet!

Träning på resan heter en kategori i resebloggutmaningen, och det är något jag skrivit om många gånger. För jag reser, och jag tränar. Det är båda enormt viktiga delar i mitt liv, saker som får mig att känna mig levande, som jag njuter av och mår bra av. Givetvis kombineras de. För att vara helt ärlig så är ett tredje område jag älskar att äta god mat, och kombineras de tre – hemma såväl som på semestern – så har vi en ekvation som ger ett väldigt bra och balanserat resultat.

Träningskläderna är med andra ord alltid med på resan, och på många av dem så känner jag att jag lätt får tid till träningen – nästan lättare än hemma. Jag mår så bra av träningen så jag får hellre in något utan prestige snarare än att fokusera på de allra mesta kvalitetspassen så med andra ord tycker jag att allt från ett snabbt cirkelpass utan vikter eller en joggingrunda av typen ”springturism” där jag i skönt tempo och med utrymme för fotopauser ser ett ställe till morgonyoga på en klippa är världsbäst semesterträning. Med lite hjälp av jetlag kan helt nya tider för träning ges, som tidiga morgnar och sena kvällar – och det är också ett härligt sätt att träna på resan. Att se en ny stad vakna till liv på morgonen är magiskt!

20131231-123402.jpg
På Dubais strand.

 Miami beach under en morgonjogg.

Fast, man ska förstås inte underskatta det där med motion som kommer naturligt heller. Att gå långt eller klättra högt kan räcka nog så långt. Välmående och upplevelser, det är vad jag fokuserar på under semestern!

islandVandringsskorna på på Island.